Health

Je grenzen verleggen? Alleen als je het zelf wilt

Story Highlights
  • Bepaal altijd je eigen grenzen
  • Iedereen heeft eigen grenzen
  • Niets is raar als het om seks gaar

Wil je op seksueel gebied je grenzen verleggen? Dan valt er een hele wereld te ontdekken. Hoe ver je wilt gaan, dat bepaal jij, en jij alleen. Dat doe je door solo aan de slag te gaan of door hele duidelijke afspraken met de partner met wie je dit avontuur deelt. Je grenzen verleggen is prima, maar er overheen gaan natuurlijk niet de bedoeling. Vooraf bespreken waar de grens ligt is een goede manier om tijdens maar ook na het avontuur een goed gevoel te behouden.

Niets moet, alles mag

Het fijne aan seks is dat je het op zo veel verschillende manieren kunt beleven. En hoe je het doet, dat bepaal jij, en jij alleen. Ok, samen met je partner, indien aanwezig, maar dan nog geldt dat jij degene bent die bepaalt wat je wilt doen, en niet hij of zij. Iets doen wat je eigenlijk niet wilt, daar is namelijk niets opwindends op sexy’s aan. Jij bepaalt de grens, jij bepaalt wat je wilt, en niemand heeft het recht om iets anders te besluiten.

Dat betekent natuurlijk niet dat je een grens niet kunt verleggen. Iets waarvan je dacht dat je er nooit behoefte aan zou hebben, kan een paar jaar laten toch interessant zijn geworden. Misschien word je nu licht onpasselijk bij het idee van een buttplug, maar ben je er over een paar jaar juist hartstikke benieuwd naar. Omdat je er anderen over hebt gehoord, omdat je samen met je partner of in je uppie een nieuwe erogene zone bij jezelf hebt ontdekt. Of gewoon, omdat je anders in het leven bent komen te staan en meer dingen wilt proberen.

Hoe ver ga jij?

Wat belangrijk is om in je achterhoofd te houden, is dat op seksueel gebied eigenlijk niets raar is. Alles kan, alles mag, zolang het wettelijk is toegestaan. Als jij andere voorkeuren hebt dan mensen die je kent, dan maakt dat je nog niet raar. Laat dat gevoel dus ook zo snel mogelijk los, en ga op ontdekkingsreis naar jouw voorkeuren. Misschien liggen die wel bij BDSM, is dat waar je het ultieme genot door beleeft. Ga hier dan vooral mee aan de slag, het is tenslotte jouw leven en jouw lichaam waar je zo gelukkig mogelijk mee wilt worden. Maar ook als je helemaal niets van dit soort zaken moet hebben, en vooral houdt van rustige seks met je vaste partner, en helemaal geen behoefte hebt aan toys of andere extraatjes is er niets mis met je, en ben je zeker niet saai. Het is vooral zaak om je eigen voorkeuren te ontdekken en genot na te streven, op welke manier je dit ook bereikt.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button