Fashion

Je outfit personaliseren, zo doe je dat!

De mode en de  laatste trends volgen is natuurlijk super leuk, je wilt er natuurlijk het liefste zo goed mogelijk uitzien. Maar met het klakkeloos volgen van trends loop je wel het risico dat je eruit gaat zien zoals vele anderen. Een outfit is meer dan een kopie van wat er op dat moment hip is, met een outfit kun je (on)bewust veel uitstralen en laten zien van jezelf. Door niet alleen maar de laatste mode over te nemen maar ook je eigen identiteit in je look mee  te nemen kom je als persoonlijkheid sterker over. Hoe je dit doet? Wij geven onze tips. 

Verrassing!

Een verrassend element meenemen in je outfit is iets wat wij zeer kunnen aanraden én waarderen. Het is iets waardoor je je eigen persoonlijkheid laat zien zonder dat het overheerst. Dit kan ook prima in zeer serieuze settingen, zelfs tot het hoogste niveau. Denk aan een minister met een voorkeur voor bijzondere herenschoenen. Door altijd speciale schoenen te dragen die wel aansluiten bij de rest van het kostuum, zie je er stijlvol uit maar tóch met een eigen identiteit. Vind je dit nog wat spannend en daarnaast duur? Dan is het aantrekken van vrolijke sokken een goed alternatief. 

Wanneer je dan gaat zitten en jouw originele sokken worden zichtbaar, straal je onbewust iets informeels en sympathieks uit. Iets wat je in de verdere bespreking ongetwijfeld gaat helpen!

Kies je kleur

Naast dat er bepaalde trends zijn in vorm, zoals de terugkeer van een spencer of high waisted broek, zijn er ook altijd duidelijke modekleuren bekend. Wij raden aan om goed van jezelf te weten welke kleuren jou goed staan en welke niet. Ben je hier nog wat onzeker over? Overweeg dan om eens een sessie bij een expert te doen zoals een styliste, om je hierover te laten adviseren. Wanneer jij helder hebt wat jouw kleurenpallet is, kun je bewustere keuzes maken tussen de modekleuren van dat moment. Door niet als een kameleon alle kleuren aan te nemen, weet jij welke trend je wel kunt pakken en welke niet. Dit zorgt al ontzettend voor een eigen identiteit qua outfits.

De vorm

Naast de kleur is het ook goed om je eigen ‘vorm’ te weten. Ieder lichaam is anders, dat vraagt ook om passende kleding. Waar voor de één een lage heupbroek ontzettend veel doet, kan dit voor de ander een faux pas zijn. Uiteraard gaat het erom waar jij je goed in voelt, maar er zijn nou eenmaal kledingstukken die bepaalde zaken extra accentueren. Mocht jij niet goed weten wat bij jouw figuur past? Vraag dan wederom de (eerlijke!) styliste hierover. Soms confronterend, maar het gaat je in de toekomst veel keuzestress besparen.

Kortom, met kleine dingen kun je in een outfit al subtiel een eigen identiteit laten doorschemeren. Daarnaast is het goed om van jezelf te weten wat je sterke en minder sterke punten zijn. Wanneer je dit kader helder hebt, kun jij losgaan met alle trends die er nu zijn en in de toekomst gaan volgen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button