Huis

Screens op maat maken: dit zijn de belangrijke factoren

Ben je van plan om screens op maat te maken? Dan is het verstandig om te weten welke mogelijkheden je allemaal hebt. Er zijn namelijk meer oplossingen op dit gebied te vinden dan je in eerste instantie gedacht hebt. Zo kun je onder andere kijken naar de toepassingsmogelijkheden, maar ook naar de extra opties en de maten die je nodig hebt voor jouw screens. Maar waar kun je allemaal naar kijken en welke factoren zorgen ervoor dat jij de juiste keuze maakt? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat je overal van op de hoogte bent.

Screens op maat maken voor betere temperaturen

Screens op maat laten maken is voornamelijk bedoeld voor het tegenhouden van UV-stralen in jouw woning. Hierdoor kun je de temperatuur in de ruimte aangenaam houden en kun je ook genieten van meer schaduw. Het is daarbij belangrijk dat je voor een variant kijkt die jouw woning kan verrijken. Iedere mogelijkheid zal namelijk een geheel nieuwe uitstraling geven en jou ook voorzien van nieuwe gemakken. Kijk bijvoorbeeld naar de screens die elektrisch te bedienen zijn, waardoor je niet meer aan een koordhoeft te trekken om de screens naar beneden te krijgen.

De basismodellen van de screens

De screens op maat maken kan dan op basis van twee basismodellen. Als eerste heb je een traditionele screen, waarbij het doeklos van de geleider hangt. Je kunt het vergelijken met een rolluik, welke je naar beneden doet. Bij een ritsscreen wordt het doek ingesloten in de zijgeleiders. Dit zorgt dat de screens niet gaan klapperen bij de wind. Dit leidt weer tot een stevig materiaal, waar je voor langere tijd van kunt genieten en een duurzame oplossing hebt voor jouw ramen. Beide opties kunnen ervoor zorgen dat je het binnenklimaat beter kunt regelen en geen last hebt van de zon.

Een kast op maat maken voor gemakken

Naast screens kun je ook nog naar andere gemakken in de woning kijken. Een kast maken op maat brengt bijvoorbeeld veel mogelijkheden. Deze kast kun je in een bepaalde ruimte laten maken, waardoor deze geheel aan een muur past of zelfs tot aan het plafond kan komen. Een kast op maat kun je helemaal zelf opmeten, maar je kunt ook een professional laten komen om deze voor jou op te meten. Je zorgt er hiermee voor dat je jouw spullen weer goed kwijt kunt en ook voldoende opbergruimte hebt. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is het bepalen van de kleur en de materialen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button