Tuin

Je tuin stylen? Hier 3 tips

Een tuin is zó fijn om te hebben! Een plek waar we ons eigen moestuin kunnen laten groeien, waar vogels, vlinders en egels een thuis vinden en natuurlijk een plek waar de kinderen lekker kunnen spelen. Ook is deze plek fijn om te relaxen na een lange werkdag – welverdiend! Of je nu een ervaren tuinbaas bent of een nieuweling, deze drie tips zullen je helpen je tuin zo te stylen dat hij eruit ziet alsof hij in een tijdschrift thuishoort. We vertellen je er graag alles over, dus lees snel verder!

Tip #1: Investeer in meubilair & decoraties

Zoals bij elk interieurproject is investeren in goed meubilair en decoraties de sleutel tot het stylen van je tuin. Zo kun je tuinmeubel online kopen, maar ook inspiratie opdoen in de vele woonwinkels. Meubels van hoge kwaliteit gaan langer mee en hoeven minder vaak vervangen te worden. Bovendien zullen mooie meubels en decoraties je tuin er nog stijlvoller doen uitzien. Zoek naar stukken via Doabuy die zowel duurzaam als mooi zijn; bijvoorbeeld rieten meubels of hangende lantaarns.

Tip #2: Kies de juiste planten en bloemen

De juiste planten kunnen je tuin extra kleur en leven geven. Kies planten die goed passen bij het klimaat passen! Als je in een warm en droog gebied woont, kies dan voor vetplanten of cactussen in plaats van water behoevende bloemen. Bedenk ook wat voor soort uitstraling je wilt – wil je wilde bloemen of iets met meer structuur? Door hier van tevoren over na te denken kun je bepalen welke planten geschikt zijn voor jouw mooie buitenruimte.

Tip #3: Wees creatief met verlichting

Verlichting kan een van de belangrijkste elementen zijn bij het aanleggen van een tuin, omdat het de sfeer van de hele tuin bepaalt. Als je een intieme sfeer wilt creëren voor etentjes of avondbijeenkomsten, kan verlichting boven het buitenmeubilair een uitnodigende sfeer creëren. Aan de andere kant, als je liever iets moderners hebt, zijn grote buitenlampen misschien iets voor jou. Experimenteer met verschillende soorten lampen tot je vindt wat het beste werkt!

Met deze drie eenvoudige tips kun je elke tuin van saai naar fantastisch brengen! Investeren in kwaliteitsmeubilair, de juiste planten en bloemen kiezen voor jouw klimaat, en kiezen voor verlichting zijn goede uitgangspunten voor de styling van een tuin. Dus ga er op uit en begin je buitenruimte op te knappen. We wensen je veel plezier met dit leuke project!

Gerelateerde artikelen

Back to top button