Trends

Wat zijn de voordelen van een laser engraver machine

Als je Googled op “Laser engraver kopen” dan kom je erachter dat dit een zoekterm is die vaak gebruikt wordt door mensen die op zoek zijn naar de meest geschikte laser engraver machine. Wat moet dat kosten en wat kan je er allemaal mee?

Er zijn veel verschillende soorten laser engravers op de markt, afhankelijk van de toepassingen. Hier zijn enkele veelvoorkomende toepassingen en voorbeelden van bedrijven die een laser engraver kopen:

Laser graveer werk: Veel bedrijven kopen een laser engraver om hout, metaal, kunststof, leer en andere materialen te graveren met logo’s, teksten of afbeeldingen. Dit wordt vaak gebruikt voor het maken van gepersonaliseerde cadeaus, reclame-items en bedrijfsbenodigdheden. Het voordeel van een lasermachine is dat er bijna geen beperking is aan hoe precies je een gravure kan maken.

Lasersnijder: Een laser snijder kan ook gebruikt worden om precieze snijlijnen te maken in materialen zoals hout, kunststof en acryl. Dit wordt vaak gebruikt voor het maken van prototypes, modellen en onderdelen voor machines. Voor het snijden van metaal wordt vaak een ander type laser gebruikt dan voor de hier genoemde materialen.

Markeringen: Bedrijven die gereedschappen, machines of andere producten maken, kopen vaak een laser engraver om serienummers, barcodes of andere markeringen op de producten aan te brengen. Denk hierbij aan onderdelen voor de auto-industrie maar ook de medische industrie.

Sieraden: Veel sieradenontwerpers gebruiken een laser machine om precieze en delicate ontwerpen op houten, metaal of acryl sieraden te maken. Hieronder een voorbeeld van sieraden gemaakt van leer:

Cadeau- en souvenirwinkels: Veel cadeau- en souvenirwinkels gebruiken een laser om gepersonaliseerde items, zoals kleine houten plaquettes, sleutelhangers, of andere items te graveren met namen, datums of speciale boodschappen.

Een laser engraver is een veelzijdige en waardevolle toevoeging voor een groot aantal bedrijven en individuen. Er zijn zoveel verschillende toepassingen voor een laser engraver dat je soms beter kunt afvragen: wat kan je er eigenlijk niet mee?! 

Aan de ene kant kan je de productie en precisie verhogen waarmee je in bijvoorbeeld een houtwerkplaats producten oplevert. Aan de andere kant is het ook geschikt voor kleine oplages. Zowel voor automatisering als het uitbreiden van mogelijkheden. Tegenwoordig kan je van alles printen op mokken, textiel, hout, pennen etcetera. Maar een gravure maakt het toch net weer wat chiquer. Kijk eens op de website van Rayjet wat voor toepassingen er allemaal zijn te verzinnen. Ben je er klaar voor? Nu laser engraver kopen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button