Trends

Je website onderhouden: Dat doe je zo!

Heb je onlangs een nieuwe website laten bouwen voor jouw bedrijf of onderneming? Dat kost al een hoop werk, maar als de website af is ben je er nog niet. Een website moet namelijk wel onderhouden worden om effectief te blijven, zeker als je een goede vindbaarheid wil in de zoekmachines. Als je website te lang hetzelfde blijft en niet wordt bijgewerkt met nieuwe content loop je het risico dat je voor bezoekers niet geïnteresseerd en minder professioneel lijkt te zijn. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het onderhouden van jouw website!

Regelmatig nieuwe content plaatsen 

Als we het hebben over website onderhoud, kun je dit natuurlijk verdelen in technisch onderhoud van de website en inhoudelijk onderhoud. Met inhoudelijk onderhoud bedoelen we voornamelijk het plaatsen van nieuwe content op jouw website. Denk bijvoorbeeld aan blogs en reviews, maar ook aan nieuwe ontwikkelingen binnen de organisatie of eventuele nieuwe producten. Het regelmatig updaten van jouw website met nieuwe content is erg belangrijk voor de positie in Google en andere zoekmachines. Websites die regelmatig nieuwe content ontvangen, worden als interessanter en betrouwbaarder gezien. Zorg ook dat jouw website visueel aantrekkelijk blijft en voeg op den duur eventueel multimedia elementen toe om je website toegankelijker en leuker te maken. 

Technisch onderhoud van jouw website 

Waar jouw website ook in gemaakt is, hij heeft altijd onderhoud nodig. Wordpress is het meest gebruikte CMS systeem en heeft regelmatig updates en onderhoud nodig. Dit is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van de website, maar ook voor de beveiliging ervan. Als er te lang geen updates uit worden gevoerd, kan het makkelijker worden voor hackers om in jouw website te komen. Dat wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Het technische onderhoud van een website wordt door de meeste bedrijven uitbesteed. Soms aan het bedrijf dat de website gemaakt heeft, maar ook wel eens aan externe specialisten. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het technische onderhoud van websites kan ook de webhosting voor je regelen. Zo heb je 1 partner die alle technische aspecten van jouw website voor je regelt!

Hoe vaak heeft een website onderhoud nodig? 

Hoe vaak jouw website onderhoud nodig heeft, hangt onder andere af van de plug-ins die je hebt geïnstalleerd. In sommige gevallen zitten er maanden tussen Wordpress updates of updates van bepaalde plug-ins, maar het kan ook voorkomen dat er meerdere updates per maand uit moeten worden gevoerd. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingen op het platform en binnen de plug-ins waar je gebruik van maakt. Naast het laten draaien van de updates controleren specialisten vaak ook of alles goed is gegaan. Het komt namelijk wel eens voor dat er iets in de website niet meer goed staat na een update. Dit kunnen ze dan meteen voor je oplossen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button