Auto

Jouw bedrijfsauto goed verzekerd

Story Highlights
  • Verzeker de bedrijfsauto goed
  • Er is altijd een passende verzekering
  • Kies je een particuliere of zakelijke verzekering

Voor een ondernemer is een bedrijfsauto vaak onmisbaar. De bedrijfsauto vormt doorgaans een belangrijk onderdeel van de bedrijfsprocessen. De auto brengt je van de ene afspraak naar de andere afspraak. En daarnaast fungeert jouw bedrijfsauto ook als visitekaartje. De auto vormt dus een essentieel onderdeel van de onderneming. Het is daarom belangrijk om deze goed te verzekeren. Zo weet je zeker dat je in onverwachte situaties niet voor onvoorziene kosten komt te staan.

Voor iedereen een passende verzekering

Het afsluiten van een WA verzekering is in Nederland voor elke bedrijfsauto verplicht. Maar daarnaast zijn er nog uitgebreidere verzekeringsopties mogelijk. De WA dekking betreft een basisdekking. Maar er zijn situaties denkbaar waarin het prettig is als je aanvullend verzekerd bent. Neem bijvoorbeeld een aanrijding met een loslopend dier. Dit is buitengewoon vervelend, maar het kan nu eenmaal gebeuren. Met een enkele WA dekking ben je in deze situatie niet verzekerd. Kies je voor een WA casco beperkt dekking of een WA volledig casco dekking? Dan ben je in deze situatie wel gewoon verzekerd. Wil jij jouw bedrijfsauto verzekeren? Neem dan dus goed de verschillende verzekeringsopties door. Een WA verzekering heb je sowieso nodig. Maar er zijn dus ook nog andere aanvullende dekkingen mogelijk.

Particulier of zakelijk verzekeren?

Wanneer je jouw bedrijfsauto gaat verzekeren, kun je deze verzekeren als particulier. Maar je kunt de auto ook zakelijk verzekeren. Maar voor welke optie moet je kiezen? Wanneer dien je jouw bedrijfsauto zakelijk te verzekeren? En wanneer mag de auto ook particulier worden verzekerd? Je kunt jouw bedrijfsauto particulier verzekeren als deze uitsluitend privé wordt gebruikt. Je moet hierbij denken aan het doen van boodschappen, maar ook aan woon-werkverkeer. Gebruik je de auto daadwerkelijk voor het uitvoeren van jouw werkzaamheden? Dan moet je de auto zakelijk verzekeren. Ga je een zakelijke autoverzekering vergelijken, dan zal je zien dat er diverse dekkingen mogelijk zijn. Voor welke dekking kies jij?

WA verzekering verplicht

Heb jij een bestelauto in je bezit? En ben je aan het onderzoeken of en hoe je jouw auto moet verzekeren? Houd dan altijd voor ogen dat een WA verzekering verplicht is. Dit geldt voor alle bestelauto’s in Nederland. Ook als jouw bestelauto stilstaat, ben je verzekeringsplichtig. Daarnaast is het goed om te weten dat je de bestelauto direct moet verzekeren. Je kunt dus niet eerst een aantal maanden verzekeringen met elkaar gaan vergelijken. Jouw bestelauto dient namelijk WA verzekerd te zijn. Doe je dit niet (tijdig)? Dan kun je hier een flinke boete voor krijgen. Het tijdig afsluiten van een autoverzekering is dus belangrijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button