Trends

Kerstpakketten: zo maak je indruk op je personeel

Het duurt niet meer lang voordat we volop van de feestdagen aan het genieten zijn. Als bedrijfseigenaar wil je er natuurlijk voor zorgen dat je jouw personeel leuke kerstpakketten geeft. Het kan best wel moeilijk zijn om een leuk kerstpakket te kiezen. Er zijn namelijk meerdere dingen die je in overweging moet nemen. Denk dan aan het financiële plaatje, maar ook aan de interesses van je personeel. Heb je geen idee wat je deze kerst moet schenken aan je personeel? Dan heb je het juiste artikel aangeklikt, want wij hebben een aantal leuke ideeën verzameld. Zo kun je alvast wat inspiratie opdoen!  

Laat mensen een uitje regelen

Als je een keer iets anders wil schenken dan een standaard cadeau, kun je ook kiezen voor een uitje. Nu vinden veel mensen het ook leuk om iets te krijgen. Daarom kan het leuk zijn om wel een klein borrelpakket te geven, maar de focus voornamelijk te leggen op een uitje. Je kunt ervoor kiezen om dit te doen in de vorm van een personeelsuitje. Geef bijvoorbeeld ieder team een budget waarmee ze zelf kunnen bepalen wat ze gaan doen. Een algemeen personeelsfeest waarbij iedereen aanwezig is kan natuurlijk ook. Heb je het idee dat je de medewerkers niet echt blij zou maken met een personeelsfeest? Dan kun je ze ook individueel een bedrag schenken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld uitgebreid dineren met hun partner.

Verras je personeel met een brievenbuscadeautje

Misschien heb je vroeger wel een bijbaan gehad bij bijvoorbeeld een supermarkt. Weet je nog het gevoel dat je kreeg toen je voor het allereerst een kerstpakket in ontvangst mocht nemen? Het had een bepaalde wow-factor en dat is ook exact wat je wil creëren als werkgever. Als je je personeel echt wil verrassen kun je ook twee dingen organiseren. Geef ze op kantoor bijvoorbeeld een klein borrelpakket én stuur een brievenbuscadeautje op. Wanneer je medewerkers thuiskomen zal er een leuk brievenbuscadeautje op hen wachten. Je kunt er van alles in doen. Denk bijvoorbeeld aan een cadeau- of dinerbon. Als je dat een beetje kaal vindt, kun je er altijd nog een kleinigheidje bij in doen. Bijvoorbeeld warme sokken met logo kunnen nooit kwaad in de winter!

Maak prachtige pakketten

Veel mensen worden ook al erg blij van een traditioneel kerstpakket. Hoe leuk is het voor medewerkers als ze een goed gevuld kerstpakket in ontvangst kunnen nemen? Als je het moeilijk vindt om een goede invulling te kiezen, kun je het beste even op het internet kijken. Er zijn namelijk zoveel verschillende opties als het aankomt op cadeautjes. Kies bijvoorbeeld voor een paar flessen bubbels, mooie glazen, wat borrelhapjes en maak het af met lekkere warme kerstsokken. Wil je het cadeau graag wat persoonlijker maken? Doe eens onderzoek naar bedrukte relatiegeschenken. Dit kan namelijk ook heel erg goed voor personeelsgeschenken gebruikt worden.

Geef het kantoor een upgrade

Wanneer je écht ten einde raad bent, kun je het personeel ook voorzien van betere faciliteiten. Koop bijvoorbeeld dat ene koffiezetapparaat dat de allerlekkerste koffie kan maken. Geef je personeel nieuwe bureaustoelen of ga eindelijk investeren in sta-bureaus. Zorg wel dat je eerst goed inventariseert waar de behoefte ligt. Je wil namelijk niet investeren in iets waar je personeel helemaal geen baat bij heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button