Trends

Hoe koop je iets via de Nintendo e-shop?

Als je een Nintendo Switch in huis hebt, kun je er bijna niet omheen dat je gebruik moet maken van de Nintendo e-shop. Ben je niet gewend om online aankopen te doen rondom games, dan kan het even wennen zijn. Over het algemeen staat alles duidelijk aangegeven in de store omgeving van Nintendo, maar er kan toch wel eens verwarring ontstaan. In dit artikel vertellen we je alles dat je moet weten over de Nintendo e-shop!

Hoe voeg je tegoed toe in de Nintendo e-shop?

Wil je iets gaan kopen via de e-shop van Nintendo, dan moet je er natuurlijk eerst tegoed opzetten of een bankrekening of creditcard aan je account koppelen om mee te betalen. Door volwassenen wordt er bijna altijd gekozen voor het koppelen van een creditcard of een bankrekening. Maar als jouw kinderen gebruik maken van de Nintendo Switch, wil je uiteraard niet dat ze zomaar van alles kunnen gaan kopen op jouw bankrekening of creditcard. In dat geval kun je ervoor kiezen om handmatig tegoed toe te voegen aan jouw account. Dit kan gewoon via iDeal, maar het kan ook door middel van een Nintendo e-shop kaart. Zo’n kaart kun je kopen bij verschillende winkels, bijvoorbeeld elektronica winkels of speelgoedwinkels. Op zo’n kaart staat een code, als je die invoert in de e-shop ontvang je Nintendo e-shop tegoed. De hoeveelheid is afhankelijk van de waarde van de kaart. 

Hoe maak je een Nintendo account?

Om gebruik te kunnen maken van de Nintendo e-shop heb je wel een Nintendo account nodig. Het aanmaken van een Nintendo account is niet zo ingewikkeld. Maak je een account aan en ben je 16 jaar of ouder? Dan volg je de volgende stappen:

  1. Ga naar http://accounts.nintendo.com en klik op ‘Inloggen/ Een account aanmaken’
  2. Klik op ‘Nintendo account aanmaken’
  3. Kies welke inlogmethode je wil gebruiken
  4. Vul al jouw gegevens in en bevestig je account via de mail

Ben je jonger dan 16 jaar? Dan volg je dezelfde stappen maar moet een ouder of voogd jouw account bevestigen via de mail in plaats van jijzelf. Je kunt in dit geval ook niet zelf een betaalmethode toevoegen. 

Zo koop je een game via de Nintendo e-shop

Als je een game wil kopen via de Nintendo e-shop, volg je de volgende stappen:

  1. Koppel een Nintendo account aan jouw Nintendo Switch
  2. Open de Nintendo e-shop op de Switch en kies je Nintendo account
  3. Voeg tegoed toe aan jouw account of koop een game met de gekoppelde bankrekening of creditcard
  4. Download en installeer de game die je hebt gekocht op jouw Nintendo Switch en je kunt gaan spelen!

Let er wel op dat tegoed dat je toevoegt aan je account niet meer terug kan worden gestort op je rekening en ook niet aan een andere account over kan worden gedragen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button