Travel

Kies voor een prachtige rondreis door Canada

Op zoek naar een unieke vakantiebestemming? Een rondreis door Canada is meer dan het overwegen waard. Geniet van besneeuwde bergtoppen, tal van kleurrijke steden met een uiterst vriendelijke bevolking en de glooiende vlaktes die het land je te bieden heeft. Je komt terug met een koffer vol ervaringen en herinneringen voor het leven! Wist je dat Canada het op een na grootste land van de wereld is, met een oppervlakte van meer dan 9.985 miljoen vierkante kilometer. Voldoende reden om ruim de tijd te nemen bij een rondreis door het land; het is niet iets wat je in een paar weken doet. 

Geniet van heerlijk weer in de Canadese zomermaanden 

In het grootste deel van Canada tref je een landklimaat. Dit betekent dat het er in de zomermaanden aangenaam warm is, terwijl men in de winter geconfronteerd wordt met kou. In een klein deel van Canada, het noorden van het land, is het vrijwel altijd koud. Je kunt er slechts twee maanden per jaar genieten van redelijk weer. Goed om rekening mee te houden: op de Rocky Mountains komt de temperatuur nauwelijks boven de nul graden Celsius. Het vriest hier nagenoeg altijd! Niet voor niets zijn de bergtoppen het hele jaar door voorzien van een laagje sneeuw. 

Zoek je specifiek naar een warme bestemming? In dat geval is het westelijk deel van Canada een bezoekje waard. Niet alleen is het hier in de zomermaanden fijn vertoeven. Ook in de winter is het er relatief zacht. Ook in het zuidelijk deel van het land is het klimaat aangenaam. Niet voor niets wonen de meeste Canadezen in steden als Calgary, Regina en Edmonton. Het zijn steden die allen in het zuiden van het land liggen. 

Ontzettend veel fraaie natuur in Canada 

Reizigers die voor een rondreis door Canada kiezen doen dit onder meer vanwege de fraaie natuur die je er vindt. Het land is rijk aan nationale parken, je vindt er maar liefst 48! Van deze nationale parken is Wood Buffalo het grootst. Niet alleen in Canada zelf; het is een van de grootste parken ter wereld. Een ander bekend nationaal park is Banff National Park. Dit is niet het grootste, maar wel het oudste nationale park van Canada. Je bent hier niet de enige; het park is populair onder zowel lokale toeristen als Europeanen. De diversiteit aan natuur maakt dat het land niet snel zal vervelen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button