Travel

Op reis met de camper: enkel handige tips

Op reis gaan is een term waar iedereen wel zo zijn of haar eigen definitie van heeft. Voor de ene is het een all-inclusive reis naar de Spaanse zon, voor de ander gaan wandelen in de ruwe Scandinavische natuur. Het is een citytrip of een strandvakantie, een culturele uitstap of lekker gaan feesten. Ook de manier van verplaatsen is verschillend van mens tot mens. Er zijn er die zweren bij het vliegtuig, maar ook heel wat dat die kiezen voor een camper. Zo’n kampeerwagen geeft heel wat vrijheid en is bovendien ook nog eens goed voor het budget. Ben jij van plan op reis te vertrekken met de camper? Dan zijn hier een paar goede tips om een vlekkeloze reis te garanderen!

Check de luchtdruk van de banden

De luchtdruk van de banden op een correct niveau zetten is een simpele stap die toch wel wat kan besparen onderweg. Net zoals dat bij een personenwagen het geval is rijdt een camper ook zuiniger met een juiste bandenspanning. Bovendien heeft dat als leuk extra voordeel dat de banden ook een stuk langer meegaan. Wat de juiste spanning is hangt af van het type kampeerwagen dus daar kan je best eens naar informeren!

Sla eens een praatje met de locals

Camperaars vind je in elk land en vanuit elke uithoek van Europa. Zeker in de meer populaire bestemmingen kom je vast wel wat locals tegen. Om een onvergetelijke reis te garanderen is het een goed idee om even hun wijsheid te stelen. Het is van hen dat je vaak de beste tips krijgt over must-do’s en must sees.

Bijna waterpas

Het is een tip die vaak gegeven wordt aan mensen met een camper: zet hem waterpas als je goed wilt slapen. Dat klopt, maar heeft ook het grote nadeel dat er bij regen water op het dak blijft staan. Ga dus voor het beste van twee werelden en zet jouw bolide net niet waterpas. Zo loopt het water nog wel weg, maar kan je toch ook goed slapen.

Schat de reistijd goed in

Een reis met de caravan of camper is een andere reis dan met een wagen. Een camper moet je immers niet meer dan honderd kilometer per uur laten rijden. Schat dus op voorhand zeker jouw reistijd correct in en ga niet voor trajecten van meer dan 600 kilometer. Langer dan dat rijden op een dag is nefast voor de concentratie en kan voor gevaarlijke toestanden zorgen.

Ga voor een camper of caravanverzekering

Op reis gaan met eigen vervoer houdt ook altijd wel wat risico’s in. Je kunt in een ongeval verzeild geraken, storm en hagel kunnen schade aan jouw camper toebrengen, er kan brand uitbreken en ga zo maar door. Het is dan ook geen overbodige luxe om een goede caravanverzekering of camperverzekering af te sluiten voor je vertrekt. Met een goede verzekering ben je gedekt tegen al deze zaken en meestal ook voor rechtsbijstand en dergelijke.

Gerelateerde artikelen

Back to top button