Fashion

Kledingstukken met slim fit pasvorm zijn helemaal in

De slim fit jeans voor heren zijn de laatste jaren terug heel populair geworden. Ze werden in de jaren 90 voornamelijk gedragen door artiesten en rocksterren, maar worden vandaag de dag daar iedereen gedragen. Hetzelfde geldt voor slim fit overhemden. Ze passen mooi aan, maar ze zitten niet te knellend. 

Verschil tussen slim fit jeans en skinny jeans

Naast slim fit jeans voor heren heb je ook nog skinny jeans. Dit zijn twee verschillende soorten jeans. 

Het klopt dat ze inderdaad allebei straks rond je benen zitten, maar het verschil zit in het gebruik van een elastiek. Slim fit jeans hebben namelijk een elastiek waardoor de broek iets gestretcht kan worden. Dit wordt door veel mensen als comfortabel beschouwd omdat de broeken beter mee rekken. Skinny jeans hebben in het algemeen deze stretch niet. Hierdoor heb je bij dit soort broeken meer het gevoel dat deze strak aanspant aan je benen. 

Wanneer je een nieuwe broek koopt, is het ook belangrijk om te kijken naar het materiaal dat gebruikt wordt. De laatste jaren worden er in broeken vaak polyester gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de broeken hun vorm blijven behouden ongeacht hoeveel je ze draagt of wast. 

Slim fit jeans kunnen zowel gedragen worden in je vrije tijd als bij iets formelere aangelegenheden. Het zijn broeken waarop heel wat andere kledingstukken perfect passen. Van casual T-shirts tot  overhemden en blazers. Keuze genoeg dus! 

Combineer een slim fit jeans met slim fit overhemden

Ook slim fit overhemden passen perfect op bovenstaande jeans. Ze zijn ook iets strakker dan de regular fit overhemden en hebben net zoals de slim fit jeans van een stretch. Zo sluiten ze mooi aan op je bovenlichaam, maar heb je nog alle bewegingsvrijheid die je nodig hebt. 

Bij de meeste overhemden vind je de pasvorm terug in het label. Staat dit er toch niet in, dan kan je kijken naar een eventuele ronding in de taille. Slim fit overhemden hebben namelijk een ronding en een regular fit overhemd heeft dit bijvoorbeeld niet. 

Wanneer je een overhemd draagt, is het altijd belangrijk dat het niet te strak zit, maar ook niet te ruim. Indien je op zoek gaat naar een nieuw overhemd is het aan te raden om je taillemaat op te meten. Al kan je dit vaak ook wel laten doen door het personeel in de winkel. Als je zelf je taillemaat wil opmeten, is het belangrijk om uw borstomtrek, taille en mouwlengte te meten. Zo kan je veel eenvoudiger de juiste maat kiezen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button