DIY

Kunst kopen én verkopen!

Ben je een echte kunstliefhebber en wil je zo veel mogelijk te weten komen over de kunstwereld van kunst kopen tot aan de schilderijen verkopen? Dan is dit artikel speciaal voor jou geschreven, je leest hier alle ins en outs die je moet weten van de kunstwereld tot aan wat Kunstveiling is. 

Wat is een kunsthandelaar?

Een kunsthandelaar is iemand die kunst koopt en verkoopt, dit kan zijn vanuit een atelier of vanuit een veilinghuis, zoals Kunstveiling. Hoewel je als kunsthandelaar te maken hebt met een zeer creatieve industrie, is de positie van kunsthandelaar zelf niet in de eerste plaats creatief; netwerken is uw eerste prioriteit. Het creëren van relaties met curatoren, verzamelaars, musea en andere kunsthandelaren is de beste manier om succesvol te worden in het vakgebied. Om succesvol te zijn als kunsthandelaar moet je leren hoe je naar de kunstmarkt kunt kijken, iets dat echt een kunst op zich is. De markt fluctueert sterk, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de stand van de economie, maar natuurlijk, ook wat populair is in de kunst. Je zult moeten anticiperen op de veranderingen en je daarop aanpassen. Als kunsthandelaar kun je er ook voor kiezen om je te specialiseren in een bepaalde periode of stijl van kunst. Je belangrijkste interesse is kunst, maar je moet ook genieten van geschiedenis, cultuur, zaken en verkoop. De meeste kunsthandelaren zijn van nature erg sociaal, wat het leggen van die verbindingen in musea en met verzamelaars gemakkelijker en zelfs plezieriger maakt. Door contacten te leggen en een netwerk op te bouwen weet je als kunsthandelaar precies waar je terecht kunt voor een schilderij taxeren.

Wat is de Kunstveiling? 

Kunstveiling is een veilinghuis opgericht in 2009. Je kan er terecht voor diverse soorten kunst van schilderijen, sieraden, maar ook fotografie. Je kan bij het veilinghuis Kunstveiling ook terecht om kunst te verkopen. Mocht je niet weten hoe veel je kunst waard dan kan je je kunst eerst laten taxeren. De kunst wordt dan goed bekeken door de gespecialiseerde veilingmeesters en vervolgens wordt er een prijs gegeven aan de kunst. Wanneer de prijs bekend is kan je beginnen met het verkopen van je kunst. Je kan lid worden van Kunstveiling en zo zelf je kunst verkopen via het veilingplatform. Wanneer je kunst verkocht is hoef je geen commissie te betalen aan het veilinghuis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button