Huis

Eerste hulp bij het kopen van een dressoir

Als je binnenkort een nieuw dressoir gaat aanschaffen, dan passeren een aantal vragen de revue: wat voor soort meubel, hoe groot moet het dressoir zijn en welke eigenschappen vind ik belangrijk? Een goed begin is het halve werk, dus maak van tevoren een goede afweging welk houten dressoir het beste bij jouw interieur, stijl en wensen past. Wij geven je een aantal belangrijke tips!

Een houten dressoir is hip

Dressoirs zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, maar nog steeds zijn de dressoirs vervaardigd van hout het meest populair. Daar is ook wel wat voor te zeggen, want hout heeft van zichzelf geweldige eigenschappen. Het materiaal is relatief makkelijk te bewerken, heeft een tijdloze uitstraling en komt in elke woonstijl goed tot z’n recht. Daarbij heeft hout een warme uitstraling en zo voorkom je dat je interieur te kil wordt.

Kies de juiste afmeting

Een dressoir kan er dan nog wel zo hip uitzien, maar het moet wel passen in je interieur. Een kast kan nou eenmaal best wel wat ruimte innemen. Om er zeker van te zijn dat het dressoir het juiste formaat heeft voor de ruimte waar je het meubel wilt plaatsen, moet je met een aantal zaken rekening houden. Wil je een groot of klein dressoir? Een klein dressoir heeft een gemiddelde breedte van 120 centimeter, terwijl een groot dressoir al snel richting de 180 centimeter gaat. Een dressoir hoeft niet aan een bepaalde hoogte te voldoen, dus deze varieert. Kijk daarom goed naar wat praktisch is, maar ook wat goed in de ruimte staat. Het meubel moet natuurlijk wel goed blenden in je interieur.

Het juiste design

Een andere hindernis die genomen moet worden, is het bepalen of je een zwevend of staand (op pootjes) model wilt. Het voordeel van een zwevend meubel is dat je zelf de hoogte kan bepalen en dat de kamer ook direct een stuk ruimer oogt. Dat komt dus met name van pas in kleinere (woon)kamers waar elke centimeter telt. Tot slot kun je ook nog jezelf de vraag stellen of je een dressoir met lades of deuren wilt. Je kunt er ook voor kiezen om het beste van twee werelden te combineren, dus een dressoir met lades én deurtjes. Succes!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button