beauty

Last van donkere kringen onder je ogen? 5 tips om dit tegen te gaan!

Heb je regelmatig last van donkere kringen onder je ogen? Dit kan komen door een gebrek aan slaap, maar er zijn ook andere mogelijke oorzaken. Hierdoor is het niet altijd makkelijk om donkere kringen te voorkomen. Gelukkig zijn er wel manieren om te zorgen dat de kringen niet al te erg opvallen, of om ze te verminderen. In dit artikel vertellen we je wat je kunt doen tegen donkere kringen onder je ogen!

Crème tegen donkere kringen

Heb je chronisch last van donkere kringen onder je ogen? Dan is het gebruiken van een crème tegen deze kringen de beste manier om ervan af te komen. Deze speciale crèmes bevatten ingrediënten die de huid ondersteunen en pigmentvlekjes rond de ogen verminderen. De crème helpt ook om de huid te hydrateren, zodat je minder snel last krijgt van wallen of donkere kringen onder de ogen. Heb je een erg gevoelige huid? Let dan wel op welke crème je kiest en welke ingrediënten hierin zitten. Kies eventueel in overleg met je huisarts een geschikte crème uit. 

Donkere kringen wegwerken met make-up

Gaat het je er vooral om dat de donkere kringen onder je ogen niet zichtbaar zijn, bijvoorbeeld voor collega’s of klanten? Dan kun je er ook voor kiezen om de kringen weg te werken met behulp van make-up. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een speciale CC crème of met een goede camouflage crème of foundation. Er bestaan ook camouflerende crèmes met werkzame ingrediënten die de donkere kringen niet alleen verbergen, maar ook behandelen. Let erop dat donkere kringen niet hetzelfde zijn als wallen. Wallen zijn namelijk vochtophopingen, die je op een heel andere manier tegengaat dan donkere kringen!

Je eetpatroon aanpassen

Een gezonde leefstijl is belangrijk voor het tegengaan van donkere kringen onder de ogen. Dat je genoeg moet slapen spreekt natuurlijk voor zich, maar lukt helaas niet altijd. Gelukkig kun je ook door middel van voedingssupplementen de kans op donkere kringen verminderen. Door de huid steviger te maken, zijn donkere kringen sowieso al minder zichtbaar. Glucosamine is een goed voorbeeld van zo’n supplement. Het bevordert de aanmaak van collageen in de huid, wat ervoor zorgt dat je huid steviger wordt. Ook het volgen van een detox voor je huid kan een goed middel zijn tegen donkere kringen onder je ogen. 

Je ogen masseren tegen donkere kringen

Er zijn diverse manieren waarop jij de huid rondom je ogen kunt masseren om donkere kringen onder de ogen tegen te gaan. Ook gymnastiekoefeningen voor het gezicht maken de kans op donkere kringen kleiner. Dit zijn simpele oefeningen die je een aantal minuten kosten op een dag. Ideaal voor de bezige bijtjes!

Gerelateerde artikelen

Back to top button