Huis

LED lampen, de toekomst van je verlichting

Nederlanders worden steeds energiebewuster en dit merken wij overal in terug. Op steeds meer woningen worden zonnepanelen geplaatst, we kopen massaal een elektrische auto en onze huizen worden smarthomes. Ook als we kijken naar verlichting in huis merken we dat er de afgelopen jaren door geïnvesteerd is. De traditionele gloeilamp wordt niet meer verkocht vanwege de wetgeving en de dure spots worden ingeruild voor led lampen. Deze ontwikkeling in de verlichtingsbranche is uiterst positief voor de samenleving, maar ook voor ons interieur? Of blijft led verlichting toch maar koud licht? 

LED is van deze tijd

LED lampen waren vroeger koud en kil, tenminste zo voelde het aan. Dit is tegenwoordig niet meer zo. De afgelopen jaren is er behoorlijk geïnnoveerd in led en dit blijft nog wel even doorgaan de komende tijd. Zeker als we kijken naar slimme lampen die je kunt bedienen met je smart device, zoals een tablet of smartphone. Vanuit de gloeilampen tijd is er al een grote speler op de markt die zichzelf elke keer weer profileert, namelijk Philips. Ook in slimme verlichting zijn ze marktleider met hun Philips Hue. De slimme hue verlichting geeft jouw huis kleur. Je kiest met Hue uit alle tinten wit en je hebt 16 miljoen kleuren tot je beschikking. Door de ruime keuze aan wittinten en kleuren weet je zeker dat jouw huis niet meer koud en kil zal aanvoelen. Met Philips Hue tover jij elke ruimte om tot een sfeervolle kamer. Er komen ook steeds meer producten op de markt, waardoor je een ruim assortiment hebt aan lampen en armaturen. Zelfs voor buitenverlichting is Hue de beste optie van dit moment.

Ook de verlichting buiten mag je niet vergeten

De verlichting buiten is tegenwoordig net zo belangrijk als de verlichting in ons huis. De oprit, veranda en tuin mogen hedendaags niet onderdoen. Door het toepassen van slimme verlichting is de combinatie tussen binnen en buitenverlichting zo gemaakt. Eenvoudige bediening met bijvoorbeeld een smartphone verhoogd het gebruikersgemak. Geen vaste schakelaars meer voor de verlichting buiten en tijdschakelaars worden ook overbodig. Door alle lampen en accessoires te koppelen aan een centrale hub is een draadloze bediening mogelijk. Naast het kunnen bedienen met je smartphone wordt ook het automatiseren steeds belangrijker. Laat de straatverlichting automatisch weten dat je bijna thuis bent en laat je verlichting in huis inschakelen wanneer jij de sensor passeert. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van hoe jij jouw verlichting kunt automatiseren. De mogelijkheden zijn op dit moment al oneindig en er komen dagelijks steeds weer nieuwe functies bij. Door de combinatie te maken met je binnen en buitenverlichting voelt alles als één geheel. Dit is met slimme verlichting makkelijk te creëren. Een groot geheel wat eenvoudig te bedienen is met je smartphone. 

LED brengt meer dan alleen licht

Smart lampen geven jouw huis niet alleen kleur, maar helpen jou ook met het dagelijkse leven. Zo maak je eenvoudig scènes aan voor situaties die vaak terugkeren. Met een simpele aanraking van je touchscreen kun je eenvoudig switchen tussen lampen en kleuren. Ook kun je het gebruiken voor bepaalde visuele notificaties. Het instellen van een visuele timer is mogelijk. Zo kun je de lampen laten knipperen wanneer de pizza koerier voor de deur staat of iemand anders op je slimme deurbel drukt. Dit soort handige functies creëer je door gebruik te maken van “If This Then That”. Zo zijn er al tal van triggers beschikbaar die de combinatie maakt tussen verlichting en andere smarthome producten en diensten. Een slim huishouden is de toekomst en wanneer jij toe bent aan nieuwe verlichting is het verstandig om te gaan voor slimme led verlichting. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button