Travel

Leer een stad kennen via een stedentrip

Er zijn mooie steden binnen en buiten Europa die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Wanneer je een stad binnen Europa zoekt, kan je er een citytrip van maken waarbij je enkel de gekozen stad bezoekt. Wil je graag verder weg een stad ontdekken, dan kan je het koppelen aan een grotere reis waarbij verschillende steden worden bezocht.

Binnen Europa

Er zijn mogelijkheden genoeg wanneer je mooie steden binnen en buiten Europa zoekt. Enkele voorbeelden zijn Amsterdam, Madrid, en Kopenhagen. Al wordt je keuze bepaald door wat je zoekt in een stad. Indien je een combinatie zoekt tussen cultuur en strand, dan is Barcelona zeker een mogelijkheid. Je kan er de onder meer Sagrada Familia, de Ramblas en het voetbalstadion van FC Barcelona bezoeken. Na een lange dag wandelen kan je rustig op adem kopen op het strand.

Zoek je een stad waar je zowel het heden als het verleden kan bezoeken? Dan is Boedapest iets voor jou. De stad wordt opgesplitst in Boeda en Pest. In Boeda bevindt zich de historische architectuur terwijl Pest voornamelijk wordt gekenmerkt door de zakelijke wereld die hier gevestigd is. 

Buiten Europa

Indien je buiten Europa wil reizen, is de afstand vaak te ver om slechts enkel een citytrip te doen van enkele dagen. Je moet je onder meer aanpassen aan het tijdsverschil, wat wel eventjes kan duren. Bij verre citytrips kan je ervoor kiezen om steden met elkaar te combineren. Wanneer je graag New York City wil bezoeken, kan je dit koppelen aan een citytrip naar Boston bijvoorbeeld. 

New York City wordt gekenmerkt door hoge wolkenkrabbers zoals het Empire State Building en het One World Trade Center. Je kan er stil staan bij de aanslagen van 9/11 en tot rust komen in Central Park. In Boston kan je dan weer kennis maken met het verleden aangezien het een van de oudste steden in de Verenigde Staten is. Onder meer de zakelijke wereld staat in Boston centraal wat het ook tot een van de rijkste steden van de Verenigde Staten maakt. Het is een hele andere sfeer dan in New York City, wat het juist zo boeiend maakt. 

Welke stad je uiteindelijk ook kiest, geniet ervan!

Gerelateerde artikelen

Back to top button