Travel

Top‌ ‌5‌ ‌to‌ ‌do’s‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌weekend‌ ‌Amsterdam

Story Highlights
  • Rondvaartboot
  • Experimenteren
  • Periode

Laten we meteen met de deur in huis vallen; slechts vijf dingen benoemen die je echt moet doen als je een weekendje Amsterdam doet. Vijf leuke dingen is namelijk veel te weinig, dat is meer iets voor een plaats als Den Bosch. Amsterdam heeft zoveel te bieden dat vijf activiteiten gewoon veel te weinig is. En dus noemen we er, heel stiekem, meer. Doe er je voordeel mee. 

Van een rondvaartboot door de Amsterdamse grachten tot aan de grootste vlooienmarkt

Begin bijvoorbeeld eens met een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Zie je Amsterdam meteen eens van de andere kant én van een heel mooie kant. Onderweg word je verteld waar je bent en wat je ziet als je links en rechts om je heen kijkt. Wat zeker ook bij Amsterdam hoort is een wandeling door de Joodse wijk, ook wel de Anne Frank wandeling genoemd. Nadere introductie is eigenlijk niet nodig. Wat dacht je van een tour door de imposante Johan Cruyff Arena, de thuishaven van Ajax. Wist je dat je in Amsterdam ook de grootste vlooienmarkt van Europa vindt? Deze markt vindt plaats in de IJ-hallen. Je gaat dan eerst met de veerboot achter het  Centraal Station in Amsterdam vanaf de NDSM-werf. Na de veerboot wandel je in vijf minuten naar de markt. 

Ja, je moet zeker ook langs de coffeeshop als je in Amsterdam bent

Natuurlijk bezoek je ook coffeeshop Amsterdam, een plek waar je stuit op heel erg veel toeristen die er ook komen om voor een kop koffie, een biertje en bij Coffeeshop Amsterdam West eens ‘iets lekkers’ willen proberen. Cultuur snuif je in Amsterdam bij de Westergasfabriek in het Westerpark. Over cultuur gesproken; de mooiste gebouwen en musea vind je natuurlijk op en nabij het Museumplein, toch echt het kloppende hart van de hoofdstad. Amsterdam is natuurlijk ook de muziekstad bij uitstek. Check of er een optreden in de omgebouwde kerk die Paradiso heet plaatsvindt of in het Concertgebouw, het gebouw met de geweldige akoestiek. 

Zelfs een weekje Amsterdam zou tekort zijn

En zo kunnen we nog wel even doorgaan, want eigenlijk moet je tijdens een weekendje Amsterdam ook zeker even langs de Amsterdamse Toren, het Rijksmuseum, Vuurtoreneiland, Artis Zoo, Vondelpark, de Albert Cuyp markt, Flevopark, de Ton Ton Club en het Van Gogh Museum om maar eens wat te noemen. Een weekendje Amsterdam is veel te kort, maak daar maar een week van. Want zelfs daar heb je waarschijnlijk niet genoeg aan om Amsterdam écht te ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button