Travel

Let op de polis van je reisverzekering bij het boeken van een vakantie 

Sta je op het punt een vakantie te boeken voor de komende zomermaanden? Kijk niet alleen naar de mooiste en leukste bezienswaardigheden op de beoogde vakantiebestemming; houd ook rekening met de polis van je reisverzekering. De beste reisverzekering voor een reis van een paar jaar geleden, sluit mogelijk niet goed aan bij de reis die je nu aan het plannen bent. Wellicht droom je over een bestemming buiten Europa, terwijl je huidige reisverzekering uitsluitend dekking biedt binnen Europa. Of denk aan een klimvakantie in een bergachtig gebied, waar een reisverzekering niet standaard dekking voor biedt. In veel gevallen is een aanvullende module benodigd voor risicovolle sporten op vakantie. 

Dit artikel vertelt je meer over het afsluiten van de beste reisverzekering voor jouw vakantie. Combineer een reisverzekering met een annuleringsverzekering voor een reis. In het bijzonder, wanneer je de vakantie al ver voor vertrek boekt. Je wilt voorkomen dat je al je geld kwijt bent, als de vakantie onverhoopt niet door kan gaan. 

Vergelijk de dekking van verschillende reisverzekering 

In je zoektocht naar de beste reisverzekering voor jouw reis, is het allereerst zaak rekening te houden met de geboden dekking. Tot welk bedrag wordt je bagage bijvoorbeeld vergoed? Er zijn relatief simpele, goedkope reisverzekeringen met een dekking tot maximaal 1.000 euro. Neem je een laptop mee op vakantie, om af en toe te kunnen werken of foto’s te kunnen bewerken? In dat geval zal een dekking tot 1.000 euro al snel onvoldoende zijn; een dekking tot 2.000 of zelfs 3.000 euro is gewenst. 

Kijk daarnaast naar het aantal dagen waarop een reisverzekering dekking biedt bij ongevallen, diefstal en andere calamiteiten. Bij een simpele reisverzekering zal de dekking gedurende ongeveer twee maanden geboden worden, terwijl dit bij een duurdere reisverzekering al snel drie maanden is. Logischerwijs gaat het hierbij niet om een aaneengesloten periode; je kunt meerdere keren per jaar op vakantie gaan. 

Hulpverlening in het geval van nood 

Een derde aspect om rekening mee te houden is de hulpverlening die geboden wordt in geval van nood. Kun je de verzekeraar op ieder moment bereiken tijdens je reis, of moet je wachten tot de eerstvolgende werkdag? Dat laatste kan zeer vervelende situaties opleveren. Ook het eigen risico per incident kan een factor zijn op basis waarvan je de verschillende verzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Evenals de aanwezigheid van een annuleringsverzekering; deze maakt soms standaard deel uit van de reisverzekering.

Gerelateerde artikelen

Back to top button