Tuin

Loungekussens opbergen

Story Highlights
  • Belangrijk: ruim je loungekussens op
  • Kies voor een lichte en ademende kussentas
  • Doe voorzichtig met de rits

In de zomer is het heerlijk genieten op je loungeset. Dan moet je echter wel over de juiste loungekussens beschikken. Zonder de kussens kan een loungeset van steigerhout of van kunststof vlechtwerk minder prettig zitten of liggen. Gelukkig is er een ruim aanbod aan loungekussens beschikbaar. En dat geldt eveneens voor kussentassen, waarin je de kussens veilig op kunt bergen.

Prima geschikt voor loungesets van hout of kunststof

De meeste loungekussens zijn prima geschikt voor loungesets van hout of kunststof. Vaak is het zitgedeelte van een kussen 60 bij 60 of 70 bij 70 centimeter. De rugkussens zijn ofwel 60 bij 40 of 70 bij 40 centimeter. Omdat sprake is van flexibele vullingen bij de meeste loungekussens, passen de kussens vaak ook als je loungeset iets kleiner is. De kussens vormen zich dan wel naar het meubel.

Laat je kussens niet onnodig buiten liggen

Het is in de meeste gevallen onverstandig om je kussens gewoon buiten te laten liggen. Er zijn weliswaar kussens die vocht- en waterafstotend zijn, dat wil echter niet zeggen dat ze alle regenbuien in ons land aan kunnen en mooier worden de kussens er zeker niet van. Je hebt kussens met rits waardoor je de hoezen steeds schoon kunt houden, dat is echter niet bij elk kussen zo. Als je verstandig bent, dan leg je na een dag heerlijk genieten op de loungeset je kussens onder een afdak of binnen. Om ze bij elkaar te houden, doe je er goed aan een kussentas aan te schaffen.

Ademende en zeer lichte kussentassen

Deze kussentassen heb je in verschillende afmetingen. Soms kun je al je kussens er in kwijt, soms is het noodzakelijk om meerdere kussentassen aan te schaffen. In de kussentassen blijven je loungekussens in uitstekende conditie. De tassen ademen en zijn gemaakt van een licht materiaal. Door je loungekussens in een kussentas op te bergen verleng je de levensduur van je loungekussens. Bovendien heb je de kussens steeds bij elkaar, waardoor je eigenlijk nooit naar je kussens hoeft te zoeken. Die zitten immers in het veelal van hoogwaardig polyester gemaakte kussentassen.

Let op de spanning op de rits

Omdat de kussentassen flexibel zijn, ben je nog wel eens geneigd er meer kussens in te doen dan eigenlijk kan. Dat kan al snel voor spanning zorgen op de rots. Om scheuren te voorkomen pak je altijd eerst beide kanten van de rits samen voor je de rits sluit. Kleine kans dat er dan nog iets met je rits gebeurt. Ben je zuinig op je loungeset en je loungekussens? Schaf dan kussentassen aan. Dan heb je er bewezen veel langer plezier van.

Gerelateerde artikelen

Back to top button