Huis

4 tips om jouw vloer mooi te houden

Story Highlights
  • Maak de vloer regelmatig schoon
  • Schuif zo weinig mogelijk met je meubels
  • Wees zuinig met water

Een vloer is vaak een grote inverstering. Daarom wil je natuurlijk dat deze mooi blijft. Helemaal wanneer je net een nieuwe vloer hebt. Helaas zit een ongelukje vaak in een klein hoekje en is het bijna niet te voorkomen dat je vloer schade oploopt. Toch kun jij de kans op schade met een paar kleine tips verkleinen. Ben jij benieuwd hoe? Je leest het in de onderstaande tips! 

1.   Maak je vloer schoon

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar het schoonhouden van je vloer is erg belangrijk om schade te voorkomen. Zand en vuil zijn nummer één boosdoener en beschadigen je vloer snel. Maak je vloer eens in de vijf dagen vuilvrij met een bezem of stofzuiger. Zorg er hierbij voor dat je een zachte bezem gebruikt en dat je stofzuiger wieltjes heeft die goed rollen.

2.              Schuif zo min mogelijk met je meubels

Verschuif jouw meubels niet of zo min mogelijk. Wanneer je meubels een vaste plek hebben, is het goed om deze niet meer te verschuiven. Dit kan namelijk voor beschadiging zorgen. Toch verschuif je jouw stoelen dagelijks. Maar hiervoor is gelukkig een oplossing. Zo kun je rubberen doppen of viltjes stoelen gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je stoelpoten geen krassen achter kunnen laten. Daarnaast zorgen ze voor een enorme geluidsdemping, win-win situatie dus! 

3.              Zorg voor een goede luchtvochtigheid

Wanneer jij in het bezit bent van een mooie houten vloer of laminaatvloer, moet je erop letten dat je een goede luchtvochtigheid in huis hebt. Te veel vocht kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de vloer krom trekt. De ideale luchtvochtigheid is tussen de 60 en 70%. Naast de luchtvochtigheid is het belangrijk dat de temperatuur goed wordt gereguleerd in jouw woning. De ideale temperatuur voor in huis is 20° Celsius. 

4.              Gebruik weinig water

Ga jij je vloer dweilen? Dan moet je erop letten dat je nooit teveel water gebruikt. Dit kan namelijk funest zijn voor jouw vloer. Zorg ervoor dat je dweil altijd goed uitgewrongen is voordat je begint met dweilen. Gebruik daarnaast nooit veel schoonmaakmiddel. Deze zijn tegenwoordig zo geconcentreerd dat een paar druppels vaak genoeg is. Wanneer je teveel gebruikt kan het voor een plakkerig resultaat zorgen. Vuil hecht zich hier sneller aan. 

Volg deze 4 tips en jouw vloer zal lang mooi blijven. Veel woonplezier! 

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button