Huis

Maak ook in een kleine keuken een gezellige eethoek!

Story Highlights
  • Eetkamertafel
  • Eetbank
  • Bartafel

De keuken wordt ook wel eens het hart van de woning genoemd. Het is de plek waar je dagelijks samenkomt met je gezin of uren kunt tafelen met vrienden en familie. Wanneer je een kleine keuken hebt, kan het lastig zijn om een gezellige eethoek te creëren. Een eettafel neemt nou eenmaal veel ruimte in, zeker wanneer je veel zitplaatsen nodig hebt. Met deze tips maak je ook in jouw kleine keuken een gezellige eethoek.

Kies de juiste eetkamertafel

Als je een kleine keuken of eethoek hebt, is de keuze van de juiste eetkamertafel belangrijk. De eetkamertafel kan er namelijk voor zorgen dat je eethoek optisch groter lijkt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ronde tafel. Een ronde tafel biedt vaak ook genoeg zitplaatsen voor gasten, maar lijkt minder ruimte in te nemen. Kies een tafel die niet alleen goed in de ruimte past, maar ook aansluit bij jouw woonstijl. Er zijn prachtige landelijke eettafels, maar ook het assortiment industriële, Scandinavische en klassieke eetkamertafels is zeer ruim.

De voordelen van een eetbank

Naast de eetkamertafel is ook de keuze van de eetkamerstoelen belangrijk. Veel mensen kiezen eetkamerstoelen die passen bij hun woonstijl en comfort behoefte. De stoelen hoeven niet veel ruimte in te nemen wanneer je deze onder de tafel kunt schuiven als je ze niet gebruikt. Er moet echter wel voldoende ruimte in de keuken of zithoek zijn om comfortabel aan de eettafel te kunnen zitten. Een eetbank kan een goede oplossing zijn wanneer je niet veel ruimte hebt. Eetbanken zijn er ook in verschillende stijlen, modellen en materialen. Let er wel op dat je kiest voor een bank zonder leuningen wanneer je weinig ruimte hebt. Anders kan het moeilijk zijn om plaats te nemen. Met een eetbank op maat zit je altijd goed.

De bartafel voor kleine keukens

Is jouw keuken te klein voor een eettafel, dan is een bartafel ideaal. Deze hoge tafel neemt weinig ruimte in en de barkrukken kun je prima onder de tafel kwijt. Je kunt een bartafel op allerlei plekken plaatsen. Bij voorkeur zet je hem echter niet tegen de muur, maar bij een raam. Op die manier creëer je optisch meer ruimte wanneer je de tafel gebruikt. Het is misschien niet de ideale tafel om met vrienden aan te dineren, maar een prima oplossing voor een ontbijt of lunch. Zo kan je toch gezellig samen de dag beginnen of bijpraten met je beste vriendin onder het genot van een kopje koffie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button