Huis

De voordelen van een gietvloer

Story Highlights
  • Zeer hygiënische vloer
  • Vloer zonder voegen en naden
  • Dikte van 1 centimeter

Ben je op zoek naar een naadloze vloer in industriële stijl of juist een moderne look? Dan is de gietvloer misschien wel iets voor jou. Het woord zegt het al de vloer wordt over de ondervloer met de hand gegoten, hierdoor heeft de vloer geen voegen of naden. in dit artikel lees je wat voor voordelen er zijn van een gietvloer. 

Hygiëne 

Het makkelijk onderhouden is een groot voordeel van een gietvloer, hierdoor blijft de ruimte langer schoon en het bevorderd de hygiëne. Gietvloeren zijn zonder voegen of naden, hierdoor hecht vuil zich moeilijker aan de grond, waardoor de gietvloer weinig onderhoud nodig heeft.

Het aanbrengen van de gietvloer

Andere soorten vloeren dan gietvloeren hebben vaak een dikte van meer dan 1 centimeter, daarentegen zijn gietvloeren juist maar enkele millimeters dik. Hierdoor is het makkelijker om een vloerrenovatie te doen, omdat er minder lagen zijn dan bij andere vloeren. Wat ook een groot voordeel is van een gietvloer dat ze niet hoeven worden geëgaliseerd achteraf, zoals bij een ander soort vloer wel. Een tegelvloer bijvoorbeeld daar moet de ondergrond worden voorbereid en voegwerk en tegels moeten worden verlijmt. 

Waar neer te leggen

Het mooi aan een gietvloer is dat er voor elke woonstijl wel een geschikte gietvloer te vinden is. De gietvloeren zijn gemaakt voor zowel zakelijk, zoals in bedrijfspanden, maar ook voor particulieren in hun eigen woning. Een gietvloer kan in elke kamer van de woning worden geplaatst, zelfs in de badkamer en die wordt gezien als een van de moeilijkste kamers. Een gietvloer buiten te laten plaatsen is onder bepaalde omstandigheden ook wel mogelijk. 

De kosten en stevigheid

Als we eerlijk moeten toegeven is het kostenplaatje ook vaak de doorgevende factor bij het uitzoeken van vloeren. Gietvloeren kunnen qua prijs ook enorm variëren, de prijzen zijn niet alleen afhankelijk van de gekozen gietvloer, maar zijn ook afhankelijk van het type ondervloer waarop de gietvloer aangebracht wordt. Hoe het uiteindelijk kostenplaatje eruit komt te zien is ook afhankelijk van de oppervlakte van de vloer, daarom is het bij een gietvloer aan te raden om altijd een offerte aan te vragen op maat. Vaste prijzen zijn er eigenlijk niet te vinden, dit omdat hoe groter de oppervlakte van de vloer hoe goedkoper de gietvloer per m2 uitvalt. Tot slot speelt ook de kwaliteit en materiaal van de gietvloer een grote rol bij de kosten. Over het algemeen zijn gietvloeren stevig, wel kan er bij sommige gietvloeren slijtage ontstaan na verloop van tijd er is dan een risico op krassen en scheuren.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button