Huis

Maak van je oude lamp een eyecatcher!

Story Highlights
  • Zelf een unieke lamp maken is niet moeilijk
  • De lamp is uniek, er is geen tweede exemplaar van
  • De stoere lamp in glazen pot!

Als je een bijzondere lamp in je huis wenst, dan hoef je niet meteen een sprint naar de design winkel te maken. Je kunt ook prima zelf een lamp maken. Dat kun je zelfs doen met een oude lamp of met oude spullen waarvan je het bestaan niet eens meer wist.

Unieke lamp

Trek er maar een middagje voor uit. Zo lang je een lampensnoer en een lampfitting hebt kun je al aan de slag. Verzamel je oude lamp onderdelen of maak een lamp met oude materialen waar je misschien iets mee kunt, zoals bijvoorbeeld een beeldje, een vaas of een stapel oude boeken. Deze zouden bijvoorbeeld kunnen dienen als armatuur. Vervolgens spreek je met jezelf af dat wat er ook gebeurt, aan het einde van de middag heb jij een unieke designlamp gemaakt. Het hoeft helemaal niet veel moeite te kosten om zelf een hippe hanglamp te maken. Je kunt verschillende lampen samenvoegen en boven de eettafel hangen. Je kunt een oude lampenkap een facelift geven door het over een klein trapje annex krukje te hangen of maak een lamp aan een haakje aan de muur. Door van oude lampen een mooie blikvanger te maken weet je één ding zeker: je hebt een unieke lamp waarvan geen tweede exemplaar bestaat.

Stoere lamp met een glazen pot voor in de kinderkamer

Voorbeeld? Prima, maken we een stoere lamp met een glazen pot die je ergens op zolder hebt gevonden. Staat vast enig in bijvoorbeeld de kinderkamer. En wat denk je van de oude afgetrapte ballen die je nog in de garage hebt liggen. En wat dacht je van oud speelgoed? Zo lang je maar een snoer, fitting en een schakelaar hebt kun je bijna overal een lamp van maken. En nog een unieke lamp ook!

Leef je creatief helemaal uit

Soms is een lamp ontdaan van alle sier zelfs al heel erg mooi in al z’n minimalisme en eenvoud. Strippen dus die lamp. Met de noodzakelijke snoer, fitting en schakelaar kun je steeds alle kanten op en kun jij je creatief helemaal uitleven. Wees wel voorzichtig met de stroom en zorg dat je bij het monteren van je zelfgemaakte lamp niet onder stroom komt te staan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button