Fashion

Wat zijn goede schoenen merken?

Story Highlights
  • Dr. Martens schoenen zijn zeer betrouwbaar
  • Goed schoeisel is zeer belangrijk
  • Durea al bijna eeuw oud

Goede schoenen dragen is belangrijk niet alleen omdat die langer meegaan, maar ook voor je voeten en je houding zijn goede schoenen een belangrijk onderdeel. Uit onderzoek is gebleken dat goede schoenen een goede ondersteuning bieden. De goede schoenen dragen bij een meer zelfvertrouwen, een goed postuur en een betere stemming. Als je niet de juiste schoenen hebt kan dat juist een blessure veroorzaken en zorgen voor een slechte houding. Goede schoenen is dus niet alleen maar mooi, maar ook echt een goede investering op de langere termijn. Het is daarom aan te raden om te kijken naar een merk die bekend staat om de kwaliteit en goed is voor je voeten. 

Dr Martens

Dr Martens zijn ontstaan in de jaren 40 door Klaus Maertens een soldaat uit de Tweede Wereldoorlog. In die tijd hadden schoenen een harde lederen zool, toen Klaus zijn voet brak hield die harde lederen zool het genezingsproces tegen. Daarom besloot hij toen zelf een schoen te gaan ontwerpen. De schoen die hij ontwierp was voorzien van Airway zolen en is de bij ons bekende Dr Martens veterboot. De Airway zolen zijn voorzien van luchtkussentjes en de schoen zelf van stevig leder. Deze combinatie zorgt een schoen die zich aanpast aan de voet en hierdoor lopen ze onwijs lekker. Onder de Airway zool zit rubber, niet zomaar rubber, maar het allerbeste. Het rubber is namelijk niet alleen vet- en oliebestendig, maar ook antislip en slijtvast. 

Durea

Durea is een merk die ontstaan is eind jaren 30, maar de officiële inschrijving bij de Kamer van Koophandel was pas later. Dus ook de officiële start, dit was pas eind jaren 40 na de Tweede Wereldoorlog. Vanaf de officiële start groeide het bedrijf en bleef het zich maar uitbreiden. Het speciale aan de Durea schoenen is dat zij niet alleen letten met maten op de lengte van je voeten, maar ook kijken naar andere aspecten die belangrijk zijn voor de juiste maat te vinden. Durea kijkt ook naar de breedte van je voet en de omvang van het breedste gedeelte. Voor elke soort voet omvang is er een passende schoen te vinden. Het is daarom aan te raden om je voeten goed te laten opmeten, zodat je de juiste maat van de Durea schoenen aanschaft. De juiste maat zorgt voor een optimale ondersteuning van de voeten. Doordat de schoen eigenlijk perfect om je voet zit zijn de Durea schoenen uniek. Nergens vind je een schoen zo uniek dat die zich aanpast aan de omgeving.

Gerelateerde artikelen

Back to top button