Auto

Mag je op sokken je truck besturen?

“Klompen uut, wa eg wel.” Dat plaatst een trucker – tijdens een discussie over schoenen in de cabine – grappend op het Chauffeursforum. Maar liefst 39% van ruim 1900 chauffeurs geeft aan zijn klompen op de treeplank te laten staan. Je meedogenloze truck moet schoon blijven! Maar mag je eigenlijk wel rijden op sokken? Daar is niet iedereen het over eens. In dit blog lees je alle ins en outs over rijden op sokken.

Een truck besturen op sokken, mag dat?

Om de truckstyling van hun cabine te laten shinen, rijden veel truckers lange afstanden op sokken. In 2009 was daar een hoop heisa over toen een Duitse trucker tijdens een controle op de A9 werd bekeurd. Hij reed op sokken en volgens oom agent mocht dat niet. Maar onze stoere trucker vocht die boete aan. En hij kreeg gelijk. Of je schoenen in je cabine draagt, kan niemand je voorschrijven. Rijden op sokken mag.

Zo bestuur je je truck veilig

Als je op sokken achter het stuur zit, wil je ongelukken natuurlijk voorkomen. Experts raden daarom aan om toch schoenen aan te trekken. Je kunt kiezen voor sloffen met een stevige zool, of speciale klompen die je alleen in je truck draagt. Op Truckjunkie.nl vind je bijvoorbeeld klompen die je makkelijk aan en uit doet: de Bjarne Flex 100. Deze truckerklompen hebben open hielen en gaan makkelijk aan en uit. Dat maakt ze perfect om op te rijden in je brullende truck.

Koop al je truck gadgets bij Truckjunkie

Ben jij een echte truck lover? Schaf dan al je brute gadgets aan in de webshop van Truckjunkie. Naast stevige klompen vind je ook te gekke truckjunkie merch zoals coole hoodies, megavette shirts en nog veel meer. Wil jij je truck opkikkeren? Dat kan met de speciale luchthoorn 24v, truckgordijnen, stickers en alles wat je je maar kunt voorstellen. Laat jij je straatschoenen op de treeplank staan? Dan is Truckjunkie dé shop voor jou.

Gerelateerde artikelen

Back to top button