Health

Met een goed bed slaap je beter

Story Highlights
  • Kies voor het beste matras
  • Betere nachtrust door een boxspring
  • Onderschat het belang van een hoofdkussen niet

Een goede nachtrust is belangrijk om overdag goed te kunnen presteren. Een goed bed is dan ook zeker geen overbodige luxe. Maar hoe kies je een goed bed? Er zijn zo veel mogelijkheden qua bedden en er zijn talloze factoren waar je rekening mee moet houden. Drie dingen zijn echter het belangrijkst wanneer je een nieuw bed gaat kopen: het matras, het bed en het hoofdkussen. Heb je deze zaken op orde, dan slaap je als een roos!

Wat is het beste matras?

Welk matras het beste is, is grotendeels afhankelijk van het bed dat je kiest. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een boxspring. In dat geval kun je voor een pocketmatras, koudschuim- of traagschuimmatras kiezen die je bovenop de boxspring legt. Matrassen vergelijken – online of in de winkel – geeft je het beste inzicht. De keuze van het soort matras is persoonlijk en is bijvoorbeeld afhankelijk van jouw gewicht en voorkeuren. Een matras moet je lichaam immers zo goed mogelijk ondersteunen. Kies je voor twee losse matrassen, bijvoorbeeld omdat je een elektrisch verstelbare boxspring koopt, dan kun je ook nog kiezen voor een topmatras. Zo’n matras zorgt ervoor dat er geen ruimte komt tussen de twee losse matrassen.

Wat is de beste boxspring?

Heb je het beste matras gevonden? Dan heb je natuurlijk ook de beste boxspring nodig. Boxsprings zijn er in allerlei modellen en in verschillende prijsklassen. Boxsprings zijn in de loop der tijd steeds betaalbaarder geworden, je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Je hebt simpele boxsprings die in feite bestaan uit een box met veren. Andere boxsprings bieden de mogelijkheid om de loze ruimte in de box te gebruiken als opbergruimte. Dat is met name handig in kleinere slaapkamers die wel wat extra opbergruimte kunnen gebruiken. Tot slot kun je ook kiezen voor een verstelbare boxspring. Je slaapt het lekkerst wanneer je de stand van je bed volledig aan kunt passen aan jouw lichaam. Met een elektrisch verstelbare boxspring ben jij van alle gemakken voorzien.

Hoe kies je een goed hoofdkussen?

Heb jij jouw beste boxspring en matras gevonden? Dan maak je jouw bed compleet met een goed hoofdkussen. Wist je dat de keuze van een hoofdkussen bepaald wordt door jouw slaaphouding? Als je op je rug slaapt, heeft je nek een andere ondersteuning nodig dan wanneer je altijd op je zij slaapt. Ook de keuze van het materiaal is bepalend voor een goede nachtrust. Heb je het ’s nachts vaak warm? Dan is de keuze voor een ventilerend, natuurlijk materiaal zoals bijvoorbeeld kapok snel gemaakt. Tijdens de koude wintermaanden kan een synthetisch kussen beter zijn, omdat deze de lichaamswarmte beter vasthoudt. Een kussen dat aansluit op jouw slaaphouding en persoonlijke voorkeuren zorgt ervoor dat je slaap in uren én in kwaliteit verbetert.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button