Overig

Inspirerende films

Story Highlights
  • Haal je inspiratie uit de beste films
  • Een geïnspireerd ondernemer is productiever en creatiever
  • Kijk Erin Brokovitch, ook al heb je die al eens gezien

Je kunt op verschillende manieren inspiratie opdoen. Dat kan door het lezen van boeken bijvoorbeeld, terwijl veel mensen ook bekende mensen vaak als bron van inspiratie zien. Je ouders, de Koningin of Moeder Teresa, allemaal kunnen ze je op de een of andere manier inspireren. Inspiratie kun je ook krijgen door het kijken van een aantal films. We zetten er aan groot aantal voor je op een rij. Zeker ook voor werkgevers is het belangrijk dat je te maken hebt met geïnspireerd personeel. Mensen die geïnspireerd zijn namelijk, zijn vaak dubbel zo productief en vooral ook een stuk creatiever.

Inspirerende films over verandering

Stel je wilt of je moet veranderen. Dat valt bepaald niet altijd mee. Een inspirerende film over verandering kan je daarbij op het juiste spoor zetten. Er zijn wat dat betreft voldoende life-changing films beschikbaar. Een aanrader wat dat betreft is wel de film What Dreams May Come, het verhaal over een echtpaar dat twee kinderen verliest bij een auto-ongeluk. De film gaat over hoe je in je leven staat en anders kunt gaan staan en verhaalt over hoe belangrijk het is een zielsverwant te hebben.

Inspirerende films over motivatie

Er wordt van je verwacht dat je elke dag opnieuw gemotiveerd bent. Dat je dolenthousiast bent over een verandertraject dat ingezet wordt. De werkelijkheid kan echter wel eens anders zijn. Een goede inspirerende film over motivatie kan je net dat zetje in de rug geven. Mooi voorbeeld van een inspirerende film is wel The Greatest Showman, een film die gaat over het waarmaken van dromen. Over jezelf leren accepteren zoals je bent en over kracht uitstralen. Mooi voorbeeld is ook de bekende kaskraker Erin Brokovitch. Ook al heb je de film al eens gezien, het is en blijft een film die de moeite van het bekijken waard is.

Inspirerende films over ondernemen

Heb jij plannen om te gaan ondernemen? Dan is het zeker de moeite waard om een aantal inspirerende films over ondernemen te bekijken. Na het zien van dergelijke films wil je niets liever dan meteen beginnen met ondernemen. Je hebt een aantal prachtige films die je als aspirant ondernemer belangrijke lessen kunnen leren. Zo is The Wolf of Wall Street bijvoorbeeld een aanrader. Boodschap van deze film is toch vooral om geen excuses te zoeken maar om er gewoon voor te gaan. Ook The Social Network is een echte must voor ondernemers of mensen die willen gaan ondernemen. Deze film gaat over Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook. Tenslotte is ook de film met de titel Steve Jobs de moeite meer dan waard. Deze film gaat in op het leven van Apple oprichter Steve Jobs.

Inspirerende films over sport

Als er ergens inspirerende films over gemaakt zijn, dan is het wel over sport.  Ook deze films kunnen je inspireren het anders te doen, om voortaan tot het gaatje te gaan of om het over een andere boeg te gooien. Senna, over de overleden racer Ayrton Senna, is zo’n film die je inspireert en ook aan het denken zet. Dat doet zeker ook de film Beyond the Matt, een film over worstelen. Pumping Iron is ook al zo’n aanrader en wat te denken van de film Nummer 14, over wijlen Johan Cruyff. Nummer 14 was en is nog steeds een groot inspirator voor velen en na het zien van de film weet je weer waarom dat zo is. Ook bijzonder de moeite van het kijken waard is de film When We Were Kings, een film die zich toespitst op de bokswedstrijd tussen Muhammed Ali en George Foreman.

Altijd een bepaalde boodschap te destilleren

Wat je precies uit de films haalt is heel persoonlijk. Dat er vaak een boodschap te destilleren is, moge duidelijk zijn. Niet verkeerd dus om je door deze films te laten inspireren. Je kunt er nog heerlijk bij zitten of liggen ook. Wat wil je nou nog meer?

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button