Travel

Met een groep een wintersportvakantie boeken

Stel je voor. Je wilt met je vrienden of familie op wintersportvakantie. Maar waar moet je met een wintersportvakantie met een groep op letten? In deze blog geven we tips voor het boeken van een skivakantie met een groep vrienden, collega’s of familieleden. Veel leesplezier.

Wintersport accommodatie grote groep boeken

Als je meerdere dagen wilt gaan wintersporten, zal je ergens moeten overnachten. En dan natuurlijk het liefst bij een groot wintersport chalet, vakantiehuis of groepsaccommodatie direct aan de piste. Voor de meeste groepen is Oostenrijk met Tirol, Salzburgerland, Voralberg en Stiermarken het favoriete vakantieland. En het is in tegenstelling tot bijvoorbeeld Frankrijk, Italië of Zwitserland wat eenvoudiger in Oostenrijk een grote wintersport accommodatie voor meer dan 20 personen te boeken. Je kunt hier een wintersport accommodatie grote groep Oostenrijk boeken. Hierbij heb je de mogelijkheid een skivakantie Oostenrijk op basis van All Inclusive of vol pension te boeken.

Het coronavirus en je wintersport vakantie

Als je met een grote groep een skivakantie binnen Europa wilt boeken, heb je te maken met reisadviezen, het Coronapaspoort en eventueel verplichte inentingen. Voor een skivakantie met een grote groep in het buitenland is het raadzaam te onderzoeken wat de regels ten aanzien een eventuele verplichte quarantaine zijn. Als je met de auto naar bijvoorbeeld Oostenrijk afreist, heb je ook te maken met de regels die in Duitsland gelden. Blijf op de hoogte van de regels en eventuele reisbeperkingen en zorg ervoor dat een ieder van de groep voldoet aan de regels voor een wintersportvakantie in het betreffende wintersportland. Houd ook rekening met verplichte sneeuwkettingen.

Eten en drinken tijdens je wintersport vakantie.

Of je nu een skivakantie Oostenrijk voor 8 dagen met vrienden of familie hebt geboekt of een wintersport weekend Sauerland, er zal tijdens jullie verblijf in het wintersport chalet of hotel gegeten en gedronken moeten worden. In een hotel is dat eenvoudig te regelen. Indien je echter een grote wintersport accommodatie voor een familie- of vriendengroep hebt geboekt, moet er een en ander voorbereid en ingekocht worden. Als je het eten en drinken vanuit Nederland mee neemt, heb je mogelijk te maken met douane voorschriften over wat je wel en niet mag meenemen. Check die goed en al helemaal als een wintersport vliegvakantie met een groep hebt geboekt. Een wintersport groepsaccommodatie met catering boeken, kan een stuk makkelijker zijn dan zelf koken. Het is vee duurder maar je houdt veel tijd over om te kunnen skiën.

Reisverzekering met wintersportdekking afsluiten.

Als je met een groep een skivakantie gaat boeken, is het raadzaam tegelijkertijd een reisverzekering met wintersportdekking af te sluiten. Een groepsannuleringsverzekering is bij zo een dure wintersport groepsreis zeker ook geen overbodige luxe.

Wintersportgebieden voor beginners en gevorderden

Bij de keuze van het wintersportgebied moet je niet alleen kijken naar de sneeuwzekerheid en de mogelijkheden om er eenvoudig te kunnen komen. Je moet zeker en skigebied uitzoeken welke geschikt is voor beginnende en gevorderde skiërs. Als je zo een skigebied gevonden hebt en er een wintersport chalet voor een grote groep hebt kunnen boeken, kan het zijn dat je voor de actieve wintersport de groep moet opsplitsen in beginnende en gevorderde wintersporters. Dat is even niet leuk maar zo voorkom je dat de gevorderde skiërs zich snel vervelen. Tot zover onze tips voor het boeken van een wintersport vakantie voor een grote groep.

Gerelateerde artikelen

Back to top button