Huis

Dit is waarom je nu in rolluiken moet investeren

De winter staat op ons te wachten, maar eerst hebben we nog een heerlijk herfstseizoen op de planning staan. Veel mensen hebben de dekentjes, truien en warme jassen alweer uit de kast gehaald, want het is alweer erg fris buiten. Ook is het extra verleidelijk om nog even in je warme bed te blijven liggen, omdat het zo heerlijk comfortabel is. Juist nu is het verstandig om rolluiken te laten installeren, mocht je deze nog niet hebben. Er zijn genoeg redenen waarom nu het juiste moment is en we vertellen je graag waarom!

Extra isolatie

Als je deze winter wilt besparen op je energierekening, zijn rolluiken een uitstekend idee. Naast dat ze in de zomer de warmte buiten houden, kunnen ze in de winter juist de warmte binnen vasthouden. Dit betekent dat je minder hoef te stoken om de woning op te warmen, wat natuurlijk ontzettend scheelt op je energierekening. Nu worden energiecontracten alleen maar duurder elk jaar, dus is het nu hét moment om aan betere isolatie te gaan denken!

Lekkerder slapen

Als je last hebt met goed in slaap komen door bijvoorbeeld veel geluid op straat of te veel licht in de slaapkamer, is een rolluik voor je slaapkamerraam een prima oplossing. Deze dempt geluid van buiten namelijk ontzettend, waardoor je minder snel wakker wordt door lawaai. Ook zorgt een rolluik ervoor dat bijna al het licht buiten blijft, zodat jij in een pikdonkere kamer kunt slapen. Naar het plafond staren heeft dan geen zin, want je ziet toch niets!

Extra veiligheid

Als er kortgeleden bij jou of een van je buren is ingebroken, kan je huis nog enkele tijd onveilig aanvoelen. Dit is een ontzettend naar gevoel, wat je kunt tegengaan met meerdere middelen. Zo kun je een inbraakalarm laten plaatsen, maar je kunt ook rolluiken installeren voor de ramen. Deze zijn namelijk ontzettend zwaar en zijn voor inbrekers een te grote uitdaging. Bij het zien van deze rolluiken kiezen ze toch vaak een ander huis met minder uitdagingen, omdat het te lang duurt om dit rolluik omhoog te krijgen. Daarnaast zorgt dat ook nog eens voor veel geluid, dus zullen ze het vaak niet eens proberen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button