Health

Met hulpmiddelen van je leven genieten

Story Highlights
  • Hulpmiddelen maken je even gemakkelijker
  • Van sta-op-stoel tot escooters en de scootmobiel
  • Iedereen mag op de scootmobiel

Door gebruik te maken van allerlei hulpmiddelen kun jij je leven een stuk gemakkelijker maken. Dat geldt in alle opzichten. Want met een traplift, een sta-op-stoel, douchestoelen en zitjes, bedleestafels en verhogers, rolstoelen en loopkrukken maak je een ongemakkelijke situatie alsnog comfortabel en geniet je meer van je leven. Dat doen zeker ook hulpmiddelen als een escooter en een scootmobiel.

Liefst 95 procent minder gevoelig voor storingen en fluisterstil

Neem een escooter, een gewone scooter met in plaats van een benzine motorblok nu een elektromotor. Je hoeft dus niet meer te tanken, maar zet je scooter aan de oplader. Dat ga je merken aan je portemonnee, want opladen is een stuk goedkoper. Je hebt escooters in de vorm van bromscooters. Hier mag je 25 kilometer per uur rijden. Je hebt ook de bromscooters die 45 kilometer per uur mogen rijden.

Vrijwel nooit startproblemen met de escooter

Met een escooter heb je vrijwel nooit startproblemen en gebleken is dat een elektrische scooter 95 procent minder gevoelig is voor storingen. Ook heb je 95 procent minder onderhoud en rijd je fluisterstil. Bovendien heb je geen hinder meer van de stinkende uitlaatgassen. Bovendien rijd je op een elektrische scooter veel goedkoper ten opzichte van de uitvoering op benzine.

Informeer of er eventueel een subsidie voor de aanschaf van een scootmobiel beschikbaar is

Iets dat het leven ook gemakkelijker maakt is de scootmobiel. Je hebt scootmobiels op drie en op vier wielen. De scootmobiel is ideaal als je minder goed ter been bent of beperkingen hebt. Minder valide mensen kunnen er met speciale dank aan de scootmobiel gewoon op uit. Een scootmobiel wordt ook wel een gehandicaptenvoertuig genoemd. Dat hoeft echter niet het geval te zijn, want iedereen kan en mag er gewoon gebruik van maken. Voor de aanschaf van een scootmobiel hoef je niet gediagnosticeerd te zijn. Het is overigens zeer de moeite waard om na te gaan of je eventueel een subsidie kunt krijgen, want die zijn inderdaad vaak beschikbaar en dat vanuit verschillende potjes.

Geen rijbewijs nodig en je rijdt of voet- of fietspad

Koop je een scootmobiel, dan dien je gebruik te maken van het voet- of fietspad. Voor het besturen heb je in elk geval geen rijbewijs nodig. En zo zijn er ontzettend veel hulpmiddelen die een probleem als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Soms is dat iets kleins in de vorm van antislip materiaal, soms is dat de aanschaf van een escooter of scootmobiel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button