Huis

Nieuwbouwplannen? Kies voor meer ruimte met een prefab kelder!

Zijn er plannen om een nieuwbouwwoning te bouwen? Denk dan in je ontwerp ook aan een prefab kelder. Een prefab kelder zorgt dat je een extra ruimte hebt in je huis, die je voor heel veel toepassingen kan gebruiken. In dit artikel nemen we jou mee in de voordelen van een prefab kelder, de toepassingen en gaan we ook in op de prijs van een prefab kelder.

Wat is een prefab kelder?

Een prefab kelder is een kelder die al helemaal af is wanneer deze op de plek van bestemming aankomt. De kelder is dus al helemaal klaar wanneer deze uit de fabriek komt. Voordeel hiervan is dat er bijna geen werk meer aan te pas komt op de bouwplaats. De kelder kan in één dag geplaatst worden, hoe ideaal! Geen arbeid nodig in de regen of wind, waardoor vertraging in de productie van de kelder niet aan de orde is.

Waar kan je een prefab kelder voor gebruiken?

De mogelijkheden van een prefab kelder zijn eindeloos. Je kan de ruimte voor echt onwijs veel toepassingen gebruiken. Zo kan de kelder gebruikt worden voor bergruimte voor levens- en voedingsmiddelen of voor een wijnkelder. Hier houdt het alleen niet op: een kelder kan ook ingericht worden als home-cinema, ontspanruimte, beautysalon of fitnessruimte. Mocht je een andere toepassing willen, is dit ook mogelijk. Naast dat een prefab kelder gebruikt wordt als woonruimte, kan het ook ingericht worden als technische ruimte, sanitaire unit of als fundering voor zonneparken.

Mocht je zelf een andere toepassing willen voor de kelder, kan dit met de prefab kelder leverancier overlegd worden of dit mogelijk is.

Wat kost een prefab kelder?

Een prijs hangen aan een prefab kelder is erg ingewikkeld. Naast het produceren van de kelder komen er ook nog veel andere kosten bij kijken. Zo moet er transport geregeld worden, de kraan op locatie om de kelder op de juiste locatie te hijsen, de bouwput uitgegraven worden en op sommige plekken is bronbemaling nodig. Je kan je wel voorstellen dat het noemen van een prijs daardoor heel moeilijk is. Het is echt een op maat gemaakt product. Mocht je wel een indicatie willen van een prefab kelder prijs, kan een prijslijst aanvragen bij een prefab kelder leverancier.

Het is in vergelijking met vierkante meters boven de grond een erg goedkope manier om vierkante meters erbij te krijgen die je ook op vele manieren kan gebruiken. Hopelijk hebben we je kunnen overtuigen om een prefab kelder te overwegen wanneer je een nieuwbouwwoning gaat bouwen. 

Staat dat niet in de planning? Geen probleem! Een prefab kelder kan in sommige gevallen ook in de tuin geplaatst worden, met bijvoorbeeld een tuinhuisje erop.

Gerelateerde artikelen

Back to top button