Huis

Tips voor een extra comfortabele zithoek

We brengen heel wat uren door in de woonkamer. Even uitrusten na een dag werken, met een kopje thee en een goed boek in de avond en gezellig met vrienden of de kids in het weekend. Het is daarom geen overbodige luxe om de zithoek wat extra aandacht te geven. Met de 6 onderstaande tips maak je de zithoek nóg comfortabeler. Dan kun je pas echt optimaal genieten van jouw woonkamer!

Tip 1. Investeer in een comfortabele hoekbank

Bezuinig niet op een mooie en vooral comfortabele bank. Voor een heerlijke zithoek mag een hoekbank eigenlijk niet ontbreken. Een hoekbank is flexibel en geschikt voor verschillende situaties. Je kunt er lekker op zitten, maar ook helemaal onderuitgezakt op liggen. Is er geen plek voor een grote hoekbank? Koop dan een fijne 2-zits of 3-zits bank met een losse hocker. Zo kun je zelf een hoekbank creëren. Een luxe relaxfauteuil met voetenbankje of poef is natuurlijk ook een goede toevoeging aan de zithoek.

Tip 2. Leg een vloerkleed in de zithoek

Een zacht vloerkleed onder de voeten oogt niet alleen gezellig, maar voelt ook knus en warm aan. Het maakt de woonkamer helemaal compleet! Als je van een beetje afwisseling houdt, kun je in de zomer een laagpolig vloerkleed neerleggen en deze in de winter verwisselen voor een hoogpolig kleed.

Tip 3. Hang de tv aan een draaibare muurbeugel

Geniet nog meer van jouw favoriete serie of een romantische filmavond door de tv op de juiste hoogte te hangen. Haal het scherm van het kastje af en monteer het met een stevige muurbeugel op de wand. Nog beter: koop een draaibare tv beugel waarmee je de positie van het scherm gemakkelijk kunt aanpassen.

Tip 4. Koop extra kussens – maar overdrijf niet

Een paar extra kussens kunnen het bankstel nog comfortabeler maken. Maar pas wel op dat je niet overdrijft. Vaak zijn 4 kussens op een bank meer dan voldoende.

Tip 5. Hang de juiste raambekleding op

Kies voor raamdecoratie waarmee je de lichtinval kunt regelen. Denk aan duo rolgordijnen, shutters of jaloezieën. Hou je regelmatig een filmavond? Dan mag verduisterde raambekleding niet ontbreken. Combineer verduisterende gordijnen met transparante vitrage om af te wisselen tussen natuurlijk daglicht en een donkere woonkamer. 

Tip 6. Creëer sfeer met verlichting

Zorg dat er voldoende sfeerverlichting in de woonkamer is. Zachte verlichting met een warme kleur zorgt voor een gezellige sfeer en is bovendien aangenamer voor de ogen. In de winter kun je het eventueel nog romantischer maken met een paar kaarsjes op tafel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button