Trends

Nieuwe kantoormeubelen kopen? Hier moet je op letten!

Ben je van plan om de inventaris van jouw kantoor te vernieuwen of ga je verhuizen naar een nieuw kantoor en wil je ook meteen een nieuwe inrichting? Een van de meest belangrijke onderdelen van de inventaris zijn natuurlijk de kantoormeubelen op kantoor. Het is verstandig om de meubels op tijd te vervangen, aangezien ze intensief gebruikt worden en goede ondersteuning moeten blijven bieden, zodat jouw personeel ergonomisch verantwoord kan werken. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het aankopen van nieuwe kantoormeubelen!

Kies voor meubels van hoge kwaliteit 

De kwaliteit van de nieuwe kantoormeubelen die je gaat kopen is natuurlijk erg belangrijk, zeker als we het hebben over bureaus en bureaustoelen. Je wil immers dat jouw personeel op een ergonomisch verantwoorde manier kan werken om klachten aan de rug, nek en schouders te voorkomen. Medewerkers zitten waarschijnlijk het grootste deel van de werkdag achter de computer, wat het extra belangrijk maakt dat ze goed kunnen zitten en geen onprettige spierpijn overhouden aan een werkdag. Als je meubels wil van hoge kwaliteit, spreekt het waarschijnlijk wel voor zich dat je beter niet voor de goedkoopste optie kunt gaan. Goedkoop is vaak duurkoop, ook op het gebied van kantoormeubelen. Uiteindelijk is het beter om te investeren in ergonomische meubels van hoge kwaliteit, aangezien deze langer meegaan en vaak de onderdelen van de meubels ook te vervangen zijn. 

Meubels die passen bij jouw huisstijl 

Als je een duidelijke huisstijl en eigen bedrijfskleuren hebt, kan het erg leuk zijn om dit door te trekken in de inrichting van je kantoor. Zeker als er regelmatig klanten bij je op kantoor komen is dit een leuke toevoeging. Heb je een huisstijl die redelijk stoer is? Dan kun je bijvoorbeeld voor leren stoelen kiezen en een boomstamtafel voor de vergaderruimte. 

Waar koop jij jouw kantoormeubelen?

Als je al jouw kantoormeubelen bij dezelfde aanbieder koopt, ben je vaak voordeliger uit dan wanneer je meubels van allerlei verschillende partijen koopt. Veel partijen bieden een korting aan als je meerdere meubels bij ze koopt, vooral als het om een behoorlijk bedrag gaat. Zorg wel dat je jouw meubels bij een specialist koopt die zich ook echt richt op de zakelijke markt, zodat je zeker weet dat de producten van hoge kwaliteit zijn en ergonomisch verantwoord zijn. Daarnaast is het ook goed om van tevoren uit te zoeken of de onderdelen van de meubels vervangbaar zijn. Je wil immers niet dat je een bureaustoel meteen weg kunt gooien als er een armsteun kapot is. Kantoormeubelen met vervangbare onderdelen gaan veel langer mee en zijn hierdoor uiteindelijk altijd voordeliger!

Meubels die de gezondheid bevorderen 

De hele dag zitten is erg ongezond, het kan zelfs net zo ongezond zijn als roken. Te veel zitten veroorzaakt de volgende nadelen: 

  • Je creativiteit wordt minder
  • Je doorbloeding wordt belemmerd 
  • Je loopt een groot risico op rug- en nekklachten 
  • Je productiviteit gaat omlaag 

Ergonomische kantoormeubelen zijn natuurlijk erg belangrijk om jouw medewerkers gezond te houden, maar je kunt daarnaast ook nadenken over zit sta werkplekken met verstelbare bureaus. Door tussendoor ook te staan achter je bureau, blijf je productiever en krijg je een betere doorbloeding. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button