Huis

Hoe kun je sterren kijken vanuit huis?

Het klinkt misschien vreemd, maar het is heel makkelijk om vanuit je eigen huis sterren te spotten. Je hoeft er echt niet midden in de nacht voor naar the middle of nowhere te verkassen. Het enige wat je nodig hebt om naar de grote beer op zoek te gaan, is een lichtstraat. In dit artikel vertellen we je daarom alles over sterren kijken en de voordelen van lichtstraten.

De vier tips voor sterrenkijken:

  • Laat een lichtstraat plaatsen

Voordat je sterren kunt kijken vanuit huis, is het belangrijk dat je een lichtstraat hebt. Heb je die nog niet? Laat er dan een plaatsen, bijvoorbeeld door de experts van Danenberg Shop. Natuurlijk heeft een lichtstraat nog veel meer voordelen dan alleen de mogelijkheid tot sterren kijken. Zo brengt een lichtstraat meer natuurlijk licht je huis in, wat goed is voor je dag-en-nachtritme en je (mentale) gezondheid.

  • Vermijd licht

Het is in Nederland niet heel makkelijk om ‘s nachts een plek zonder lichtvervuiling te vinden, maar je kunt in ieder geval je eigen verlichting uitzetten. Zorg er ook voor dat je op een heldere, maanloze nacht onder je lichtstraat gaat zitten. Is het bewolkt, dan zie je geen sterren.

  • Download een app

Er zijn veel handige apps die je kunnen helpen met sterren kijken. SkySafari, Night Sky 11 en de NASA-app zijn hiervan slechts enkele voorbeelden. Zoek je een gratis app waarmee je sterrenbeelden kunt zoeken? Dan raden we SkyView Lite aan.

Waarom een lichtstraat van Danenberg Shop?

Zoals je al eerder las, kun je een lichtstraat laten plaatsen door de experts van Danenberg Shop. Bij deze webshop kun je overigens terecht voor nog veel meer handige toevoegingen aan je huis, waarmee je je leven een stuk makkelijker maakt. Wil jij net zoveel genieten van de zon als van de sterren? Dan is een Solar Veranda een must have. Voor wie zijn tuin bij zijn huis wil betrekken is een aluminium schuifpui een aanrader. Alle producten die je bij Danenberg Shop vindt, worden eventueel door de vakkundige montage-service van het bedrijf geplaatst. Zo ben jij altijd verzekerd van de beste service!

Gerelateerde artikelen

Back to top button