HuisTrends

Nieuwe vloer nodig? Overweeg een PVC vloer!

Is jouw huidige vloer aan vervanging toe of ben je een huis aan het bouwen en is het tijd om een vloer uit te kiezen? Dat is vandaag de dag soms best een lastige opgave, aangezien er zoveel keuze is op het gebied van vloeren. Welke vloer de beste keuze is, is voor een groot deel afhankelijk van jouw situatie en budget, maar er zijn een aantal soorten vloeren die populairder zijn dan andere. PVC vloeren zijn voornamelijk erg geliefd momenteel. In dit artikel vertellen we je waarom dat zo is!

Wat is een PVC vloer? 

PVC vloeren zijn houtvrije vloeren die tegenwoordig bijna niet meer van echt hout te onderscheiden zijn. De vloeren worden gemaakt van kunststof en bestaan uit meerdere lagen, waardoor het erg duurzame en stevige vloeren zijn. Het materiaal heeft daarnaast nog een hoop voordelen, wat het vandaag de dag een populaire keuze maakt bij mensen die een nieuwe vloer nodig hebben. 

De voordelen van een PVC vloer 

Een PVC vloer biedt een hoop voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. Ten eerste gaan PVC vloeren erg lang mee, zeker als je dit vergelijkt met materialen zoals laminaat en vinyl. Een kwalitatieve PVC vloer gaat wel zo’n 20 tot 30 jaar mee. We hebben het dan dus wel over vloeren die je echt bij een specialist koopt, zoals Hoomline Vloeren, niet de PVC vloeren van een bouwmarkt. De levensduur van de vloer hangt deels af van de slijtlaag die erop zit. Check dit dus altijd voordat je de vloer aanschaft. Een ander voordeel is dat PVC vloeren makkelijk te onderhouden zijn en niet snel beschadigen. Dit is vooral fijn als je jonge kinderen of huisdieren in huis hebt. Het is dan immers niet te voorkomen dat de vloer vies wordt of dat erop gekrast kan worden. Het gladde oppervlak van het materiaal zorgt ervoor dat je de vloer makkelijk schoon kunt maken. Je kunt vlekken en ander vuil gewoon verwijderen met een dweil en stofzuiger!

Ideaal voor de combinatie met vloerverwarming 

Wil je graag gebruikmaken van vloerverwarming in jouw woning? Ook dan is een PVC vloer een goede keuze. Dankzij de antistatische en lage warmtedoorlaatweerstand van het materiaal kun je het zeer goed combineren met vloerverwarming. Daarnaast is PVC een goede warmtegeleider, waardoor het met vloerverwarming sneller warm wordt in huis of in een kantoorruimte. Hierdoor kun je efficiënter verwarmen en dit zal uiteindelijk ook leiden tot een lagere energierekening. Dat is natuurlijk ideaal, zeker met de huidige energiekosten. Als je graag op blote voeten loopt in huis, is de combinatie van een PVC vloer met vloerverwarming de beste keuze voor jouw woning!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button