DIYHuis

Niks monteur, wees zelf de fixer in huis!

We leven in dure tijden, maar ook in dure tijden kunnen er dingen kapotgaan in huis. Zo kunnen er gebreken ontstaan aan huishoudelijke apparaten die je wel graag opgelost wilt hebben. Een nieuw apparaat moeten kopen kost vaak een hoop geld, maar een monteur inschakelen ook. Dat terwijl je veel meer zelf kunt repareren dan je zelf wellicht denkt. Daarom ter inspiratie een aantal reparaties die je om geld te besparen ook best zelf kunt uitvoeren.

Koelkast

De koelkast is een verfijnd stukje techniek waar je toch vooral van af moet blijven, al was het alleen maar omdat koelkasten én reparaties van koelkasten zo duur zijn. Maar dat wil niet zeggen dat je niets zelf kunt oplossen. Een kapot deurscharnier, een kapotte greep of kapotte houders kun je best zelf vervangen. Uiteraard kunnen loszittende onderdelen zoals deurbakken of lades die kapot zijn ook simpel vervangen worden door simpelweg de relevante koelkast onderdelen nieuw te bestellen.

Stofzuiger

Je stofzuiger krijgt veel te verduren. Hij moet veel stof verwerken en krijgt menig opdonder. Dat kan ervoor zorgen dat gebruiksvriendelijkheid uiteindelijk achteruit gaat door een lagere zuigkracht of verminderde mobiliteit. Het vervangen van de juiste stofzuiger onderdelen kan het probleem oplossen en de gebruikservaring weer een stuk beter maken. Vaak kun je die onderdelen gewoon zelf vervangen als je je ertoe zet. De kosten van een monteur wegen immers vaak niet op tegen de aanschafkosten van de stofzuiger.

Afzuigkap

Hoe vervelend is als je je huis tijdens het koken helemaal blauw zet? Je afzuigkap moet zijn werk doen om de dampen van het koken uit het huis te begeleiden, maar ook een afzuigkap kan kapot. Afzuigkappen zijn echter niet de meest ingewikkelde stukjes techniek, waardoor het probleem relatief makkelijk te constateren is en het vaak ook heel goed mogelijk is om er zelf reparaties aan uit te voeren. Bestel het benodigde onderdeel of de benodigde onderdelen, haal de stroom eraf en work your magic!

Niks monteur, wees zelf de fixer in huis!

Natuurlijk moet je soms wel eerst zien te achterhalen hoe je apparaat in elkaar zit en wat precies het probleem kan zijn voordat je ermee aan de slag kunt. Een monteur heeft daar verstand van en ervaring mee, maar jij kunt altijd een beroep doen op Google. Je bent immers echt niet de eerste met een vergelijkbaar probleem. Kijk ook eens op YouTube naar instructievideo’s, want die zijn er ook in groten getale.

Gerelateerde artikelen

Back to top button