Travel

Nu al zin om te kamperen? Plan het goed in!

Story Highlights
  • Goed plannen
  • Reisverzekering
  • De juiste tent

Natuurlijk heb je nu al zin om te kamperen in de zomer. Zeker als het kouder is, is het verlangen naar kamperen en de zomer groot. Kamperen kan altijd en bovendien wordt het steeds gemakkelijker vanwege de verbeterde kwaliteit van de tenten die je meeneemt. Die worden bovendien steeds lichter.

Kwestie van goed plannen

Kamperen is een kwestie van goed plannen. En dan bedoelen we niet alleen dat je de datum van je vakantie vastlegt en je vakantie reserveert. Plannen is vooruit denken. En dus stel jij je ver voor het eindelijk zover is al een aantal relevante vragen. Zo vraag jij je eerst maar eens af waar de reis naar tie moet gaan. Kies je voor zon, zee en strand of kies je voor het noorden en een actieve doe-vakantie? Je kunt ook kiezen voor een mix, denk in dat kader eens aan Oostenrijk. Leg je keuze vast en betaal je vakantie alvast. Vraag je ook vroegtijdig af wat je met het vervoer doet. Trein? Dat is een optie maar je reist nooit sneller dan met de auto. Wel een rijbewijs maar geen auto? Kijk je ouders dan eens lief aan. Misschien mag je de auto wel lenen.

Check je reisverzekering

Je checkt al een in vroegtijdig stadium je kampeerspullen. Heb je alles nog of moet je alles opnieuw aanschaffen? Behalve een tent moet je zeker een matras niet vergeten net als een slaapzak. Hoe ga je koken en vergeet zeker geen goede stoel en een tafeltje mee te nemen. Check ook je reisverzekering. Gelukkig hoef je in de meeste landen geen buitenlands geld meer te hebben en betaal je alles met de euro. Dat geldt echter niet als je naar Scandinavië gaat, of plannen hebt om naar Engeland of Zwitserland te gaan. Besef dat ze daar nog een eigen munt hebben.

Licht maar kwalitatief ijzersterk

Over de tent hoef jij je in elk geval geen zorgen te maken, want de lichtgewicht tenten  die er tegenwoordig zijn bieden gemak en neem je heel eenvoudig overal mee naar toe. En dat zonder dat de tenten ook maar iets aan kwaliteit ingeboet hebben. De lichtgewicht tenten heb je in alle prijsklassen en ze zijn echt ideaal als je plannen hebt om rond te trekken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button