Overig

Badkamer upgrade: verschillende soorten douchecabines

Story Highlights
  • Zo blijft je douche lekker droog
  • Heerlijk warm in de cabine
  • Een douchecabine voor elk budget

Om je badkamer te verfraaien en een upgrade te geven kun je prima kiezen voor een douchecabine. Je hebt wat dat betreft behoorlijk wat te kiezen, want douchecabines heb je in verschillende soorten en mate en zijn in feite volledig te personaliseren. Wil je een geschikt adres voor het aanschaffen van een douchecabine? Bekijk dan eens het aanbod van Douche Concurrent. Zij bieden namelijk cabines met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Zo kun je eenvoudig en snel een douchecabine kopen.

Omringd met deuren en een spatwand

Een douchecabine kun je omschrijven als een gesloten doucheruimte die is omringd met deuren en een spatwand. Je plaatst een douchecabine tegen de badkamerwand of in de hoek van de badkamer. Voordelen? De warmte blijft in de cabine en het spatwater wordt opgevangen en door de wanden afgevoerd. Op die manier blijft de rest van je badkamer heerlijk droog.

Douchebak zorgt voor afvoer van het water

Je hebt een douchecabine met een douchebak. Het zou een prima upgrade van de badkamer kunnen zijn. Je plaatst de douchebak op de vloer van de badkamer. De douchebak zorgt voor de afvoer van het water. Vaak is de douchebak van acryl of plaatstaal en doorgaans is deze bak zo’n vijftien centimeter hoog. Je hebt deze douchecabines met douchebak in tal van verschillende vormen; van halfrond tot rond en vijfhoekig.

Openslaande of schuifdeuren?

Je hebt ook een douchecabine zonder douchebak. De douchewanden en de douchedeur rondom worden dan op de badkamervloer geplaatst en tegen de badkamermuur verankerd. De vloer is dan vaak dezelfde als die van de badkamer. Water wordt via een douchegoot naar de afloop afgevoerd. Je kunt een douchecabine zo maken als je zelf wilt. Zo heb je de keuze uit openslaande en schuifdeuren bijvoorbeeld. Welke bij jou past is vaak afhankelijk van de ruimte die er is. Om ruimte te besparen geldt de schuifdeur als de meest ideale deur. Heb je alle ruimte dan is een openslaande deur mooier.

Voor elk budget een geschikte douchecabine

Verder kun je de douchecabine zo luxe maken als je zelf wenst. Er zijn er zelfs die beschikken over verlichting en een radio, terwijl de douchecabine zelfs over massagejets kan beschikken. De keuze is dus groot en er is dan ook voor elke budget een geschikte douchecabine beschikbaar. Wat betreft het onderhoudt geldt dat het verstandig is de cabine na elke douchebeurt droog te maken met een wisser om zo kalk en vuil geen kans te geven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button