Huis

Ongedierte in huis? Met deze tips kom je er vanaf!

Je huis is een plek waar je naar een drukke dag tot rust kunt komen. Ongedierte kan die rust echter flink verstoren. Of het nu gaat om kruipende insecten, knaagdieren of andere ongewenste gasten, je wilt er natuurlijk het liefst zo snel mogelijk vanaf. Het is dus essentieel om de juiste stappen te nemen. Gelukkig zijn er verschillende preventieve maatregelen die je kunt nemen om ongedierte te voorkomen en te bestrijden. In dit artikel delen we een aantal tips!

Regelmatige schoonmaak

Een nette leefomgeving is de eerste manier van verdediging tegen ongedierte. Door vaak genoeg schoon te maken, voorkom je dat er voedselresten en kruimels in je huis blijven liggen.  Dat maakt je huis minder aantrekkelijk en voorkomt ook schuilplaatsen voor ongedierte. Stofzuig en dweil daarom regelmatig, vooral in hoeken en kieren.

Opgeruimde vuilnis

Vuilnisbakken zijn aantrekkelijk voor ongedierte, vooral als ze niet goed zijn afgesloten. Zorg ervoor dat je vuilnisbakken voorzien zijn van sluitende deksels en leeg ze op tijd. Plaats ze bij voorkeur buiten het huis en houd de omgeving rondom de vuilnisbakken schoon. Zo minimaliseer je de kans dat ongedierte wordt aangetrokken door etensresten in de buurt van de vuilnisbakken.

Dicht naden en kieren

Ongedierte vindt vaak zijn weg naar binnen via kleine openingen in muren, ramen of deuren. Controleer je huis daarom op naden en kieren en dicht ze indien nodig. Zeker bij oudere huizen kan hier sprake van zijn. Door de naden en kieren te dichten, voorkom je niet alleen dat ongedierte je huis binnensluipt, maar draag je ook bij aan een betere isolatie van je woning.

Optimaliseer de luchtvochtigheid

Sommige ongedierte, zoals zilvervisjes, houden erg van vochtige omgevingen. Zorg daarom voor een goede luchtvochtigheid in huis. Je kunt voor een paar euro een apparaatje kopen dat de luchtvochtigheid in je woning meet. Deze geeft vaak ook aan wanneer de lucht te vochtig of te droog is. Ventileer regelmatig, gebruik luchtontvochtigers indien nodig en repareer lekkages direct. Hiermee maak je je woning minder aantrekkelijk voor ongedierte dat houdt van een vochtige omgeving.

Gebruik bestrijdingsmiddelen

Als het te laat is voor preventieve maatregelen, dan kun je als eerste stap zelf bestrijdingsmiddelen in huis halen. Er zijn veel verschillende bestrijdingsmiddelen op de markt die je kunt gebruiken. Je kunt je hierover laten informeren bij de plaatselijke bouwmarkt, of zelf online op zoek gaan naar geschikte producten tegen het ongedierte waar je last van hebt. Weet wel dat sommige soorten ongedierte vrij hardnekkig zijn. Bedwantsen bestrijden op eigen houtje is bijvoorbeeld behoorlijk lastig.

Professionele hulp inschakelen

In sommige gevallen is het verstandig om professionals op het gebied van ongediertebestrijding in te schakelen. Bepaalde soorten ongedierte zijn nu eenmaal moeilijk om zelf te bestrijden, dus in zo’n geval is het vaak de beste keuze om een professional langs te laten komen. Woon je in de regio Den Haag en heb je behoefte aan professionele hulp? Overweeg dan contact op te nemen met gespecialiseerde diensten in ongediertebestrijding Den Haag.

Gerelateerde artikelen

Back to top button