Overig

Ontzettend veel verschillende dobbers van fox, wat is nou precies het verschil?

Verschillende gewichten, inline, swivels en ontzettend veel verschillende modellen, daar krijg je als beginnend roofvisser mee te maken wanneer je een doodaas dobber wilt kopen. Dee verschillende modellen zijn voor diverse methodes en montages ontwikkeld. De meest gebruikte dobbers voor het doodaas vissen zijn simpele swivel of inline dobbers. Bij een swivel dobber gaat de lijn door het oogje van de onderkant heen. Bij een slider model gaat de lijn door de dobber zelf heen. Op het gebied van resultaten zullen deze dobbers geen verschil hebben.

Er is op het gebied van standaard doodaas dobbers keuze uit een aantal modellen. Allereerst kun je kiezen uit een slanke dobber, deze is minder gevoelig voor stroming. Daarnaast zijn er dobbers met een dart erop, deze dobbers zullen mooi door de wind worden meegetrokken. Dit kan zowel voordelen als nadelen hebben. Daarnaast zijn er nog dobbers zonder slider, deze dobbers zijn bedoeld om de aasvis mooi op één plek te houden.

Wanneer je met jouw doodaas wilt gaan trollen, zul je een trolling dobber moeten gebruiken. Deze dobber zorgt er voor dat de aasvis niet omhoog zal komen wanneer je hem achter jouw boot aan sleept. Ook hierbij is keuze uit verschillende gewichten dobbers. Het gewicht dat je kiest is afhankelijk van het type water waar je op vist en het formaat aasvis dat je gebruikt.

Natuurlijk is het ook mogelijk om met doodaas op de bodem te vissen. Hiervoor kun je perfect een pencil dobber gebruiken. Deze dobber kun je precies afstellen op de bodem zodat je een erg mooie aanbeet zal krijgen.

Inmiddels zijn er behoorlijk wat leveranciers op het gebied van doodaas dobbers. Toch zit er gigantisch veel verschil in kwaliteit tussen diverse merken. De dobber fox is toch wel de populairste van alle soorten. Dit komt doordat deze snoekdobbers van erg goede kwaliteit zijn, de dobbers zijn stevig en leverbaar in ontzettend veel verschillende modellen. Overigens zijn deze dobbers scherp geprijsd en kun je er jaren mee doen. Meestal heb je keuze uit de gewichten 15, 25, 35 of 50 gram.

Gerelateerde artikelen

Back to top button