Huis

Geld vrijmaken door je huis te verkopen en terug te huren

Als je een huis koopt, sluit je in de meeste gevallen een hypotheek af voor meerdere jaren. Vervolgens ga je maandelijks deze hypotheek aflossen. Na verloop van tijd heb je een enorm groot bedrag afgelost, maar je kunt niet bij dit geld. In dit geval kun je ervoor kiezen om je huis te verkopen en terug te huren. Verkopen huis en terughuren kan daardoor een zeer interessante optie zijn. Het zorgt er namelijk direct voor dat je een groot geldbedrag vrij krijgt dat je kunt gebruiken om van te leven. Heb je er bijvoorbeeld altijd van gedroomd om een camper aan te schaffen? Nu is dit zeker mogelijk!

Waarom je huis verkopen en terughuren?

 In de praktijk wordt er steeds meer gemerkt dat er behoefte is om stenen om te zetten in geld. Als je een woning koopt, investeer je in de stenen en het geld dat er in zit kan niet makkelijk opgenomen worden. Door naar de verschillende mogelijkheden te kijken, kom je erachter dat er veel meer mogelijk is dan je wellicht van tevoren zou denken. Er zijn verschillende mogelijkheden om bijvoorbeeld de overwaarde te verzilveren om zo eventuele financiële problemen op te lossen. Ook kan het natuurlijk zijn dat je graag een grote vakantie of een nieuwe auto wilt kopen. In dit geval kun je door middel van je woning te verkopen en terug te huren een groot geldbedrag vrijmaken.

Woning terughuren na een scheiding

Het komt in Nederland steeds vaker voor dat er een scheiding plaatsvindt. In veel gevallen is het een lastige periode, waarin onder andere alle bezittingen gescheiden moeten worden. Zeker als je een huis samen hebt gekocht, is het lastig om dat geld er uit te halen. Door je woning te verkopen en direct terug te huren, kan al het geld dat er in zat gemakkelijk verdeeld worden. Je krijgt dan beide gewoon je eigen deel van het geld en kunt daar verder mee leven. Daarnaast kan er ook nog iemand in de woning blijven wonen. Deze gaat de woning dan wel huren.

De woning verkopen en terughuren van een zoon of dochter

Als je graag de woning in de familie wilt houden, kun je er ook voor kiezen om het huis te verkopen en terug te huren van een zoon of dochter. Op deze manier komt er een geldbedrag voor je vrij, en kan je zoon of dochter een hypotheek nemen op de woning. Doordat je zelf het huis weer gaat huren, komen er geen grote kosten kijken voor je zoon of dochter, waardoor het risico aanzienlijk klein is, maar de opbrengst enorm hoog!

Gerelateerde artikelen

Back to top button