Travel

Op het strand zonnen, het hoe en wat!

Wanneer in de zomer lekker naar het strand gaat om te zonnen moet je vaak toch wel goed voorbereid te werk gaan. Zo moet je denken aan een zonnebescherming, dat je wat drinken mee neemt maar ook dat je een lekkere plek hebt waar je kan liggen. Je kunt ook een strandstoel meenemen of een lekkere grote deken waar je op kan liggen. 

De zomer is de tijd van het jaar die iedereen aanspreekt

Wanneer we het over de zomer hebben, denken we over het algemeen over lekker zonnen, vakantie en ijsjes. Weet je wel dat de zomer van eenentwintig juni tot drieëntwintig september duurt? Dat lijkt heel erg lang, maar in de zomermaanden genieten we alleen maar van het mooie weer. Hoewel? Hier in Nederland kan de zomer ook wel koud en nat zijn. We hebben altijd wel wat dagen vrij dat we heerlijk kunnen zonnen op het strand. Zorg er wel voor dat je altijd goed de voorbereidingen doet. 

Hoe lang kun je zonnebrand bewaren

Veel mensen gebruiken hun zonnebrand vaak voor een langere periode. Eigenlijk is het zo dat zonnebrand na openen maar twaalf maanden te gebruiken is. Wanneer je dit op de verpakking op zoekt zie je dat daar ook op staan. Vaak wordt dit als volgt aangegeven: Een potje wat open is heeft een getal en de letter M (maand). Het getal is dan voor het aantal maanden. Dat je zonnebrand maar een bepaalde periode kan gebruiken komt dat na openen de factor verminderd. Daarom is het belangrijk dat je zonnebrand niet te lang bewaard. 

Hoe kan je zonnebrand bewaren

Wanneer je een dagje naar het strand bent geweest wil je graag je zonnebrand op de juiste manier kunnen bewaren. Op die manier behoud je de werking er van. Wanneer de zonnebrand in aanraking komt met hoge temperaturen, dan kan de beschermingsfactor naar beneden lopen. Daarom is het van belang dat je de zonnebrand gesloten bewaard in de schaduw op kamertemperatuur. 

Hoeveel zonnebrand moet je smeren

Wanneer je gaat zonnen op het strand moet je wel weten hoeveel zonnebrand je kunt smeren. Wanneer je heel erg zuinig smeert met de zonnebrand dan is de beschermingsfactor een heel stuk lager dan wat er op de verpakking staat. Een mooie tip die eigenlijk voor iedereen te gebruiken is: Per smeerbeurt kan je zeven theelepels zonnebrand gebruiken. Die zeven theelepels gebruik je dan voor:

  • Gezicht en hals
  • Armen en schouders
  • Borst, buik en rug
  • Benen en voeten

Maar je moet de volgende plekken ook niet vergeten: oren, lippen en de bovenkant van je voeten. 

Zomerzonnewende, wat is dat eigenlijk?

Dat is natuurlijk wel een hele goede vraag. Dit is het begin van de astronomische zomer. Je weet dan in elk geval dat de dagen weer wat warmer gaan worden. De zon bereikt dan ook het hoogste punt. De dag en de nacht zijn op die dag even lang. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button