Travel

Op reis naar Thailand: dit moet je gezien hebben!

Ben jij van plan dit jaar een reis naar Thailand te maken? Dan ben je vast al volop aan het voorbereiden en aan het plannen. Weet je al welke plekken je allemaal wil bezoeken in het land? Of zie je door de bomen het bos niet meer? Thailand is immers een enorm groot land met veel bezienswaardigheden. Om je te helpen met het plannen van je rondreis zetten we in dit artikel een aantal plekken in Thailand op een rij die je echt gezien moet hebben!

De hoofdstad: Bangkok

Als je een rondreis door Thailand gaat maken, kan een bezoek aan de hoofdstad natuurlijk niet ontbreken. Bangkok is een fascinerende stad waar altijd wel iets te doen is. Wat je ook wil doen en waar je ook van houdt, deze stad heeft het. Van bezienswaardigheden en cultuur tot de beste winkels en restaurants. Bangkok is een echte wereldstad met meer dan 11 miljoen inwoners en een van de meest bezochte steden in Azië. Als je van cultuur houdt, zit je in deze stad goed. Je vindt hier namelijk een groot aantal Boeddhistische tempels, de één nog mooier dan de ander. Er zijn twee tempels die je zeker bezocht moet hebben in Bangkok: de Tempel van de Smaragden Boeddha en Wat Pho. 

De badplaats Hua Hin

Hua Hin is een populaire badplaats die aan het vasteland van Thailand ligt. Er zijn hier een hoop resorts en hotels te vinden, dus overnachten wordt zeker geen probleem. De meeste van deze resorts en hotels liggen op loopafstand van de zee. Het strand van Hua Hin is wel vijf kilometer lang, wat het een perfecte locatie maakt om heerlijk te zonnen of in de zee te zwemmen. Je kunt gratis gebruik maken van strandstoelen, dus je hoeft zelf niet met stoelen te sjouwen. Wil je naast zonnen en zwemmen ook graag wat van de omgeving zien? Hua Hin biedt de geweldige Night Market, een bruisende markt vol met kraampjes en verkopers. Het eten is hier spotgoedkoop en streetfood in Thailand heeft een zeer goede naam!

In het wild olifanten spotten

Heb je altijd al eens olifanten in het wild willen zien, in plaats van in de dierentuin? Bezoek dan Khao Yai National Park, het oudste natuurpark van Thailand van wel 2168 vierkante kilometer. Je komt hier onder andere olifanten, gibbons en tijgers tegen in hun natuurlijke omgeving. Maak prachtige wandelingen door het tropische bos en zoek verkoeling in de watervallen. Het dichte woud dat je in het natuurpark vindt, staat al sinds het jaar 2005 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er leven hier 46 verschillende soorten zoogdieren en meer dan 320 vogelsoorten, dus neem je camera zeker mee als je dit park gaat bezoeken. 

De oude koningsstad Sukhothai

Sukhothai was de allereerste koningsstad van Thailand en laat nog mooi het Thailand van de Gouden Eeuw zien. Voor zeker 200 jaar vormde deze stad de basis van de Thaise cultuur en zelfs 700 jaar later kijken mensen hun ogen uit in de oude stad. Inmiddels is er niets meer over van de stad behalve ruïnes, maar dat maakt het niet minder indrukwekkend. Rondom de stad zijn zo’n 50 heiligdommen te vinden en in de stad zelf maar liefst 21 historische monumenten. 

Duiken in Thailand op de Similan Eilanden

Hou je van duiken of wil je dit graag leren? Dan moet je zeker de Similan Eilanden bezoeken tijdens je rondreis door Thailand. Deze archipel voor de kust van Phuket is een paradijs voor duikers. Het gebied bestaat uit negen eilandjes die zowel boven en onder water een van de mooiste eilanden ter wereld zijn. Boven de zee zien we prachtige poederstranden en onder water vinden we een hoop tropische vissen en zelfs zeeschildpadden! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button