Travel

Dit jaar op vakantie in Nederland: Hier moet je heen!

Ga je dit jaar maar gewoon lekker op vakantie in Nederland? We geven je groot gelijk. Er is veel meer te beleven en te zien in ons kikkerlandje dan we vaak denken. Een hoop Nederlandse regio’s hebben veel te bieden op het gebied van natuur en ontspanning, maar er zijn ook genoeg steden die zich goed lenen voor een stedentrip. Ben jij er nog niet helemaal uit wat voor vakantie je in Nederland wil gaan vieren dit jaar? In dit artikel geven we je aan aantal tips voor een succesvolle vakantie in het eigen land!

Vakantieparken in Nederland

Onder mensen die op vakantie gaan in het eigen land, zijn vooral vakantie- en bungalowparken in Nederland erg populair. Logisch ook, want er zijn er enorm veel te vinden, in iedere regio. Of je nu van de natuur wil gaan genieten in Drenthe, lekker wil gaan fietsen in Zuid-Limburg, of heerlijk wil kunnen zonnen en zwemmen aan de Noordzeestranden. Nederland heeft het allemaal. Als je met kinderen op vakantie gaat, is een vakantiepark vaak de beste keuze. Zo’n park biedt namelijk veel activiteiten voor kinderen van alle leeftijden, zodat ze zich zeker niet hoeven te vervelen. Wil je naar een uniek vakantiepark toe en houden je kinderen veel van dieren? Dan raden we het vakantiepark De Beekse Bergen aan in Noord-Brabant. Dit vakantiepark ligt namelijk recht aan een dierentuin, met de mogelijkheid om zelfs in de dierentuin zelf te verblijven. 

Steden in Nederland die een bezoek waard zijn

Wil je graag een stedentrip gaan houden in Nederland? Dan zijn er stiekem best veel steden te vinden die zich hier goed voor lenen. Ten eerste natuurlijk Amsterdam, de hoofdstad van ons land, waar altijd wel iets te beleven valt. Stiekem is dit ook een hele mooie stad, met meer dan 100 kilometer aan grachten, meer dan 1200 bruggetjes en een groot aantal oude grachtenpanden. Wil je de binnenstad in? Dan kun je dit het beste te voet of met de fiets doen. Mocht je geen fiets mee hebben genomen, dan kun je makkelijk een OV-fiets huren bij het Centraal Station. Als je van cultuur houdt, zit je in Amsterdam ook goed. Bezoek bijvoorbeeld het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum en het Vincent van Gogh Museum. Naast Amsterdam zijn steden zoals Utrecht, Arnhem, Groningen en Maastricht ook zeker de moeite waard om te bezoeken!

Lekker uitwaaien op de Waddeneilanden 

Heb je zin om deze vakantie even lekker uit te waaien aan zee? Dan zijn de Waddeneilanden jouw ideale bestemming deze zomer. De Waddeneilanden zijn voor zowel Nederlanders als mensen uit andere landen een absolute favoriet. Aangezien je met een pond moet om er te komen, voelt het toch een beetje alsof je naar het buitenland gaat. Ieder eiland voelt als een heel eigen land met een hechte gemeenschap. Vlieland kun je bijvoorbeeld in een dag helemaal verkennen met de fiets als je wil. Naar dit eiland mag je ook je auto niet meenemen. Alleen de mensen die er wonen hebben hun auto daar staan. Je komt dus weinig autoverkeer tegen als je op Vlieland gaat wandelen of fietsen. Terschelling is daarentegen een drukker eiland waar je altijd terecht kunt voor gezelligheid. 

Het Venetië van Nederland 

Deze plek is ook in het buitenland erg populair geworden in de afgelopen jaren. Giethoorn is een klein stadje in Overijssel waar je alleen doorheen kunt met een boot. Het wordt dan ook wel Nederlands Venetië genoemd. Giethoorn is vooral erg populair onder Chinese toeristen, maar ook Nederlanders gaan hier graag op vakantie. Huur je een bungalow in Giethoorn, dan krijg je hier ook een elektrisch fluisterbootje bij waarmee jij je kunt verplaatsen door het stadje. Voor een lange tijd was Giethoorn helemaal niet bekend. Die bekendheid kwam pas toen inwoners hun plaats massaal opgaven voor de Wereldeditie van Monopoly. Met succes ook! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button