HuisTrends

Raambekleding: dit zijn de laatste trends!

Story Highlights
  • De laatste trends in raambekleding
  • Plisségordijnen erg populair
  • Terug van weggeweest: verticale lamellen

Ben je op zoek naar nieuwe raambekleding voor jouw woning, maar ben je overweldigd door de keuzemogelijkheden? Laat ons je dan informeren over de laatste trends op het gebied van raambekleding. Welke woonstijl je ook hebt, we zien dat plisségordijnen, rolgordijnen en verticale lamellen een populaire keuze zijn. Doordat je zelf de materialen kunt kiezen, is er altijd een variant die perfect aansluit op jouw interieur. En of je nu kiest voor plisségordijnen, rolgordijnen of verticale lamellen: met raambekleding op maat maak je altijd een goede keuze!

Plisségordijnen onverminderd populair

De plisségordijnen top down bottom up blijven een populaire keuze wat betreft raambekleding. Zoals de naam al weggeeft, zijn deze gordijnen zowel geheel naar boven als naar beneden te openen. Dat zorgt er niet alleen voor dat je zelf kunt bepalen hoeveel licht je de kamer in laat, maar ook welke mate van privacy je wilt creëren. De plisségordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen en kleuren. Kies je voor een dubbele stof – de zogenaamde honingraat – dan zijn de plisségordijnen niet alleen verduisterend, maar ook nog eens extra isolerend. De plisségordijnen passen zowel in een fris Scandinavisch interieur als in een kamer met een industriële woonstijl.

Luxe zonwerende rolgordijnen

Rolgordijnen hadden in de loop der tijd een wat goedkoop karakter gekregen, maar daar maken ze dit jaar korte metten mee! Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in stoffen van hoogwaardige kwaliteit waarmee ze een luxe accent vormen in je woonkamer. Maak de raambekleding helemaal af met een cassette en een met stof afgewerkte onderlat. Ben je op zoek naar net dat beetje extra? Ga dan voor elektrisch bedienbare rolgordijnen in plaats van het traditionele koordje. De zonwerende rolgordijnen zijn toepasbaar in elke kamer van het huis. De verduisterende rolgordijnen zorgen voor maximaal comfort in de slaapkamer.

De verticale lamellen zijn terug van weggeweest

Een andere vorm van raambekleding die het stoffige imago dit jaar definitief van zich afschudt, zijn de verticale lamellen. Je kunt nu niet alleen kiezen tussen verschillende materialen zoals kunststof, aluminium of stof, maar ook de breedte van de lamellen zelf bepalen. Lamellen zijn ook ideaal wanneer je raam afwijkt van de standaard, bijvoorbeeld door een aparte bocht en een schuine afloop. De lamellen zijn in veel gevallen ook waterbestendig waardoor je ze zonder problemen kunt toepassen in de keuken en de badkamer. Door te kiezen voor lamellen op maat weet je altijd zeker dat de raambekleding perfect past.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button