Fashion

Een wikkeljurk een yes or een no?

Story Highlights
  • Wel of geen wikkeljurk?
  • Hoe combineer je wikkeljurk
  • Bij elke stijl past wikkeljurk

De wikkeljurk is gebaseerd op een sarong. In de jaren 70 was de wikkeljurk een enorme trend en het model van Diane von Fürstenberg werd meteen een bestseller. Het model van Diane had lange mouwen met een ceintuur in de taille. Hierdoor was de wikkeljurk gemaakt voor iedere vrouw en niet afhankelijk van het body type. Een aantal jaren is de wikkeljurk uit beeld geweest maar momenteel beleven de wikkeljurken een comeback. Niet alleen om het model, maar ook omdat een wikkeljurk geschikt is voor iedere situatie zowel op werk als wanneer je vrij bent.

Hoe combineer je een wikkeljurk

De meest trending jurk van dit moment is de wikkeljurk, de jurk is perfect voor iedere vrouw en sluit aan bij elk vrouwelijk figuur. De wikkeljurken vallen losjes om het lichaam van de vrouw en zorgen voor een flirty uitstraling. Hierdoor is het de perfecte jurk voor zowel de winter als de zomer, maar hoe combineer je een wikkeljurk, met wat voor soort schoenen? In de zomer worden vaak lichte kleuren gedragen, terwijl in de winter wat donkere of in ieder geval iets met kleur. In de lente of de zomer is de wikkeljurk te combineren met open schoentjes, van leuke sandaaltjes tot aan killer heels. In de winter kan je de wikkeljurk combineren met stoere boots en pantys of een trenchcoat.

Wikkeljurk simpel of met iets erop

Net zoals ander soort jurken is ook de wikkeljurk er in verschillende soorten maten, vormen en kleuren beschikbaar. Doordat een wikkeljurk zich aansluit op jouw lichaam is het de perfecte jurk om een vrouw beter te laten voelen over zichzelf. Zo kan je kiezen voor een leuke print of voor een simpel witte of zwarte wikkeljurk. Een wikkeljurk met print is leuk, maar juist door de prints zie je de vrouwelijk vornen niet meer. Een zwarte wikkeljurk past overal bij en is een ware klassieker. In de zomer kan je de wikkeljurk combiner met kleurige accessoires, terwijl je in de winter de zwarte wikkeljurk juist weer kan combineren met een panty, hoge laarzen en een leuk jasje.

Hoe bepaal je of de wikkeljurk past bij je stijl en wie jij bent?

Door de ceintuur is er een duidelijk verschil te zien tussen de taille en de heupomvang en de jurk is gemaakt voor ieder lichaamstype. Wat wel goed is om te weten dat niet alle stoffen geschikt zijn voor iedere vrouw. Zo sluit een stevige stof juist mooi aan bij een tenger model lichaamstype en een soepele stof juist bij een lichaamstype met vormen en rondingen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button