Huis

Radiator kopen? Dit zijn de mogelijkheden!

Wil je graag een nieuwe radiator kopen? Dan heb je veel keuze. Radiatoren zijn namelijk in alle denkbare soorten en maten verkrijgbaar. Het belangrijkste doel van een radiator is natuurlijk dat deze goed warmte af kan geven. Echter is het natuurlijk ook belangrijk dat een radiator er een beetje mooi uitziet, al helemaal wanneer deze in een ruimte goed zichtbaar is. Wat zijn de mogelijkheden als je een radiator wilt kopen?

Radiator type 1: Paneelradiator

De paneelradiator, ook wel de plaatradiator genoemd, is het meest voorkomende type radiator. Een paneelradiator bestaat uit een gesloten plaat welke een aantal ribbels bevat. Deze ribbels vergroten het contactoppervlak, zodat de radiator meer warmte af kan geven. Vaak bestaat een paneelradiator uit twee of drie platen, zodat het totale oppervlak nog groter wordt. Het voordeel van een paneelradiator is dat deze relatief klein is en daarom op bijna iedere plek in het huis te plaatsen is. Daarnaast geeft een paneelradiator veel warmte af. 

Radiator type 2: Designradiator

Natuurlijk moet een radiator goed kunnen verwarmen, maar ook het uiterlijk is erg belangrijk. Daarom bestaat er ook designradiatoren, welke een uniek en stijlvol uiterlijk hebben. Designradiatoren zijn in verschillende designs verkrijgbaar. Zo is er altijd wel een radiator te vinden die bij jouw stijl past. Een designradiator gaat lang mee en wordt snel warm. Bijkomend voordeel hiervan is dat er in vochtige ruimtes zoals de badkamer minder snel schimmelaanslag ontstaat.

Radiator type 3: Elektrische radiator

Verder is ook de elektrische radiator een optie. Vaak worden elektrische radiatoren gebruikt als bijverwarming. Zo worden ze vaak geplaatst in ruimtes waarin geen centrale verwarming is, zoals in de badkamer of op het toilet. Een elektrische radiator kan overal waar een stopcontact is geplaatst worden. Dat maakt de elektrische radiator erg flexibel. Het grote voordeel van een elektrische radiator is dat deze een ruimte in erg korte tijd kan verwarmen. Een elektrische verwarming is verder milieuvriendelijker dan gas en daarnaast ook veiliger in gebruik.

Radiator type 4: Verticale radiator

Wanneer je met een kleinere ruimte te maken hebt, waarin een standaard radiator niet past, kan een verticale radiator uitkomst bieden. Een verticale radiator is hoog en smal in plaats van laag en breed. Dit type radiator kan op deze manier ruimte besparen. Een verticale radiator wordt aan de muur bevestigd. Door het strakke design maken verticale radiatoren een ruimte helemaal af. En het belangrijkste; een verticale radiator is in staat een ruimte goed te verwarmen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button