Auto

Redenen om voor een tweedehands bedrijfswagen te kiezen

Een bedrijfswagen kan erg handig zijn en voor veel bedrijven is het ook erg belangrijk om er één of meerdere te hebben. Daar komen natuurlijk wel veel kosten bij kijken, zowel voor de aanschaf van de wagens als voor het onderhoud ervan. Die kosten kun je eenvoudig verlagen door eens te kijken naar de mogelijkheden van tweedehands bedrijfswagens. Een occasion kopen voor je bedrijf heeft een hoop voordelen, die we in dit artikel gaan bespreken!

1. Een occasion is betaalbaar

Als je kiest voor een tweedehands of derdehands bedrijfsauto, scheelt dat een hoop in de aankoopprijs. Dit is voor bedrijven erg aantrekkelijk omdat de auto dan vaak meteen afbetaald kan worden. Zo krijgt het bedrijf er geen maandelijkse kosten bij, wat natuurlijk positief is. Gebruikte voertuigen hebben in de eerste jaren van gebruik een hoge afschrijving, waardoor ze snel voordeliger worden in prijs. Om nieuwe bedrijfswagens aan te kunnen schaffen, moeten bedrijven vaak een lening aangaan. Dat is natuurlijk niet erg aantrekkelijk voor de meeste ondernemers.

2. Veel variatie op de tweedehands automarkt

Er zijn enorm veel verschillende soorten en merken auto’s te vinden op de tweedehands automarkt. Of je nu op zoek bent naar een bedrijfsbus, zoals een Opel Movano occasion, of een bedrijfsauto voor personeel dat veel reist, zoals een Tesla Model 3 occasion. Je hebt dus een ruime keuze en zult altijd wel auto’s vinden die goed bij jouw bedrijf passen. Op internet kun je een hoop websites vinden waarop je tweedehands auto’s met elkaar kunt vergelijken. Zo kun je eenvoudig de ideale bedrijfswagen vinden.

3. Een bedrijfswagen met complete inrichting vinden is makkelijk 

Aangezien er zoveel aanbod is op de tweedehandsmarkt, is het ook eenvoudiger om bedrijfswagens te vinden met een complete inrichting. Als je bijvoorbeeld een schildersbedrijf hebt, is het ideaal als je een bedrijfswagen kunt kopen waar al allerlei planken en vakken in zitten die je kunt gebruiken voor het opbergen van je spullen. Heb je juist een klusbedrijf of iets in die richting, dan wil je natuurlijk je dure gereedschap veilig op kunnen bergen in je bedrijfswagen. Er staan zoveel tweedehands bedrijfswagens te koop dat de kans groot is dat je er een kunt vinden die geschikt is voor jouw beroep of bedrijf.

Een nieuwe of tweedehandse bedrijfswagen?

Een tweedehands bedrijfswagen heeft veel voordelen ten opzichte van een nieuwe bedrijfsauto. Vooral voor bedrijven die geen ongelimiteerde financiële middelen hebben, is het een stuk aantrekkelijker om voor een occasion te gaan. De kwaliteit van auto’s neemt niet snel af, dus de kans is groot dat tweedehands bedrijfswagens nog bijna net zo goed zijn als een nieuwe wagen. Ook een elektrische of hybride wagen wordt een stuk aantrekkelijker met een lagere aankoopprijs. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button