Overig

Relatie problemen? Enkele tips!

In het begin waren jullie smoorverliefd en genoten jullie van jullie relatie. Maar de laatste tijd beginnen er vaker ruzies te komen, vaak over niets en is uit elkaar gaan zelfs ter sprake gekomen. Hoe kun je beter omgaan met relatieproblemen? Dat lees je hier!

Communicatie

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste om een goede relatie te onderhouden. Zorg ervoor dat jullie duidelijk naar elkaar communiceren over zaken die jullie belangrijk vinden. En als er iets mis gaat, praat er dan ook over! Het heeft geen zin om gevoelens op te hopen en niets te zeggen, om vervolgens in één keer te exploderen. Zelfs met de kleinste ergernissen: bespreek het met je partner! Het kan zomaar blijken dat je partner het gewoon niet wist of is vergeten. 

Maak ook afspraken met elkaar, het kan namelijk zo zijn dat als je een rotdag hebt eigenlijk niet wilt praten. Door niet te praten kan het eigenlijk erger worden en het zou zelfs zo kunnen zijn dat je partner zich er schuldig door gaat voelen. Zo zou je een afspraak kunnen maken dat de een altijd moet doorvragen, totdat de ander gaat praten. Zo komen beide partijen erachter waarom de een nou zo’n rotdag had én hoe het de volgende keer misschien voorkomen kan worden. 

Afstand

Uh.. afstand? Maar we willen de relatie verbeteren toch? Ja, het klinkt misschien gek. Toch is het soms beter om wat afstand van elkaar te nemen, vooral als jullie al samen wonen. Doordat jullie constant op elkaars lip zitten is de kans er dat jullie vergeten waarom jullie elkaar zo leuk vonden. Het is natuurlijk lastig om afstand van elkaar te nemen als jullie al samenwonen. Probeer vaker met vrienden af te spreken en meer uit huis te zijn, zodat als jullie thuiskomen de aandacht van elkaar meer waarderen. 

Nog een manier om (tijdelijk) afstand te creëren binnen jouw huis is om een extra eenpersoonsbed aan te schaffen. Door een tijdje apart te slapen hebben jullie meer tijd voor jezelf en geniet je meer van de tijd die je doorbrengt met je partner. 

Therapie

Werkt niets en weten jullie echt niet wat jullie moeten doen? Dan kunnen jullie ook een relatietherapeut inhuren. Het is altijd goed om een neutrale partij te hebben die vanuit een ander perspectief kan kijken naar jullie relatie. Zo kan een therapeut jullie adviseren en ook helpen met het analyseren van elkaars gedrag. Hierdoor kunnen jullie elkaar beter begrijpen en ook een betere relatie hebben.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button